Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Verbinders gezocht voor het leuke nieuws uit LentOok aan het tuindersdorp Lent is de digitale revolutie niet voorbij gegaan. Met een oplage van zo’n 4200 exemplaren mag het kwaliteitsblad de Lentse Lucht zich verheugen in een positief imago bij inwoners, bedrijven, gemeente en andere betrokkenen.

In toenemende mate laat de Lentse burger zich echter ook digitaal informeren over wat er zoal leeft in Lent: aankondigingen van evenementen, nieuwe initiatieven, voorlichting van de gemeente, cursussen en exposities, sport en recreatie, de mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding, hulpverlening enz. Alle informatie hierover wordt aangedragen en gepubliceerd door de inwoners zelf!

Met ruim 800 accounthouders, gemiddeld 1400 maandelijkse bezoekers aan de website en een dikke 1100 volgers op de Facebook pagina voorziet de website lentselucht.nl duidelijk in de behoefte aan een digitaal platform voor de inwoners van Lent. De webredactie zoekt nu verbinders die elk vanuit hun eigen perspectief een bijdrage willen leveren aan een levendig en sprankelend online dorpsplein.


Profiel van een verbindend redactielid:

*   Je woont in Lent en je wilt het beste voor jezelf en je naaste omgeving. Gezien de samenstelling van de huidige redactie gaat de voorkeur voor nieuwe leden van de webredactie nu uit naar vrijwilligers uit de offline wereld van het nieuwe Lent.

*   Je houdt van je vrijheid en maakt graag je eigen keuzes. Als het gaat om de werkzaamheden voor de website zoek je actief naar taken die aansluiten bij je eigen talenten en voorkeuren.

*   Je bent beschikbaar voor ongeveer drie uur per week. De invulling daarvan wordt sterk bepaald door de taken die je kiest (dagelijks afspeuren van de sociale media naar eventuele nieuwsbronnen kost je 10 minuten per dag.. en dat deed je waarschijnlijk toch al!).


Wat je als vernieuwend redactielid niet hoeft te doen:

*   Onderhouden en actualiseren van de informatieve pagina’s, zoals de informatie over de evenementen, vrijwilligersorganisaties, voorzieningen, wijken in Nijmegen-Noord, nuttige adressen en telefoonnummers, enz.

*   Onderhouden en actualiseren van de voorlichting voor nieuwe bewoners, zoals de informatie over de DAR, bus routes, scholen, enz.

*   Onderhouden en actualiseren van de voorlichting over online mogelijkheden voor nieuwe profielhouders;

*   Uitlichten van relevante nieuwsberichten naar de homepage van de site en doorlinken daarvan naar de Facebook pagina van de Lentse Lucht.

*   Deelname aan het tweewekelijks overleg voor afstemming met de bladredactie.


Wat je als vernieuwend redactielid wel zou kunnen doen:

*   Ondersteunen van inwoners van Lent bij het opstellen en plaatsen van berichten op de website;

*   Zelf korte redactionele stukjes schrijven voorafgaand aan of na een interessant evenement.

*   Op basis van je belangstelling opsporen van bronnen van informatie en bevorderen dat hierover op de website wordt gepubliceerd.

*   Op basis van je belangstelling en talenten bevorderen dat een bepaald thema systematisch wordt belicht. Bijvoorbeeld door zelf periodiek een foto of een filmpje te plaatsen in de rubrieken buurtfoto’s  of  buurtfilmpjes. Maar ook door anderen uit je omgeving te stimuleren om gebruik te maken van deze rubrieken.

*   Op basis van je belangstelling en talenten in de rubriek buurtverhalen een blog opzetten. Met enige regelmaat ergens over schrijven zodat steeds meer buurtgenoten geïnteresseerd raken in je onderwerp.

*   Als commercieel redactielid bevorderen van het gebruik van de website door (kleine) ondernemers.

*   Aanpassing en vernieuwing van de menustructuur van de site in samenwerking met de servicedesk van het content management systeem;


Heeft dit je voldoende geprikkeld om verder te willen praten? Laat dit dan even weten via  en we zoeken contact met je.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.