Wijken


Lent wordt door sommigen gezien als een wijk van Nijmegen, maar met tien verschillende wijken, een buurtsite, drie basisscholen, een middelbare school met twee dependances en vele andere voorzieningen bewijst Lent niet zomaar een wijk, maar eerder een dorp te zijn. Lees hieronder over de verscheidendheid van deze wijken.

 • Visveld. Stads en dorps, beschrijven hoe Visveld is. Het grote aantal woningen maakt Visveld een buurt met een stedelijk karakter. De vriendelijkheid van het dorpsachtige karakter van Lent is toch terug te vinden in deze wijk en met de Lentse Plas in aantocht, zal er erg veel diversiteit in de natuur te vinden zijn in deze wijk aan de grens van Lent.
  Visveld 
 • De Stelt en het eiland van Laauwik. Een gloednieuwe nieuwbouwwijk direct grenzend aan de Waal met uitzicht op de stad. De verkoop van de huizen is op 30 september 2015 gestart en wordt de nieuwste buurt van Lent. De nieuwe buurt heeft een ideale ligging door toch het dorpse gevoel van Lent te kunnen combineren met de vele gezichten van de Waal én het stadse leven op loopafstand. Laauwik heeft net als De Stelt gloednieuwe huizen te bieden met invloeden van de Waal. Er wordt druk gebouwd in deze wijk, waarbij ook plaats is voor basisschool De Verwondering. De combinatie van natuur en veiligheid zullen deze wijk een gezellige buurt maken waar genoeg te beleven is.
   
 • De Waaijer. Geen woonwijk, maar een prachtig natuur- en recreatiegebied die de invloeden van de waal omarmt. Drie plassen staan centraal in dit recreatiegebied. De Lentse plas, de Zandse plas en de Oosterhoutse plas. Het opslaan en zuiveren van het verzamelde regenwater en kwel vormt een belangrijk onderdeel van de plassen. Zo worden ze een onderdeel van het watersysteem van de Waal. Een klein deel wordt bebouwd met waterwoningen én bioscoop CineMec, met maar liefst acht (bioscoop)zalen en waar verschillende evenementen van e-learning activiteiten tot congresfaciliteiten kunnen worden gehouden.
   
 • Hof van Holland, de Broodkorf en het Woenderskamp. De toekomstplannen voor de nieuwbouwwijken staan de ontwikkeling van de wat oudere wijken niet in de weg. Integendeel zelfs. De gemeente heeft grote plannen met het bouwen en ontwikkelen van nieuwe voorzieningen in Hof van Holland en met de andere wijken ten westen van het NS-station Lent. Hierdoor wordt de vraag naar voorzieningen en winkels, naast die van de woningen, beantwoord.
   
 • Veur Lent en de Hoge Bongerd. Het prijswinnende ontwerp voor het eiland dat de Waal de ruimte geeft, heeft plek voor zo’n 7000 woningen. Een nieuwe wijk, waar langzaamaan steeds meer van te zien is. De nieuwe wijk helemaal vooraan in Lent, zorgt voor echte veiligheid en controle over de Waal én voor een prachtig natuurgebied mét woningen. Samen met Veur Lent wordt ook de Hoge Bongerd geoptimaliseerd, zodat de vraag naar woningen, voorzieningen én extra veiligheid met het oog op ruimte voor de Waal gerealiseerd kunnen worden.