Nieuw in Lent?


Als je nieuw bent in Lent dan is het wel zo handig om een aantal handvatten te hebben van wat er allemaal in jouw wijk te doen is. Hieronder tref je een beknopt overzicht aan van een aantal praktische zaken:

  • Ophalen van afval. Dar haalt het afval in Lent op, maar in de verschillende buurten kan het zo zijn dat het afval ook op verschillende dagen opgehaald wordt. Om zeker te zijn dat je niet te laat bent met het afval buiten zetten, kan je de postcode invullen in de DAR afvalwijzer
  • Busroutes. In Lent rijden meerdere busdiensten. Op de website van 9292 kun je vinden welke halte dichtbij jouw locatie is, welke lijnen er rijden en op welke tijden er bussen langskomen. Zo kom je nooit te laat!
  • Voorzieningen. Een handig overzicht van de voorzieningen in Lent hebben we op onze site voor jullie op een rijtje gezet. 
  • Vrijwilligersorganisaties. Lent zit vol met verschillende organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke belangen. De goede doelen zijn erg divers en verschillen van het bezorgen van een geweldige dag voor gehandicapten, tot het behouden van de kunst in Lent. 
  • Evenementen. Er worden jaarlijks veel leuke evenementen georganiseerd in Lent. Om het overzicht te bewaren hebben wij de bekendste evenementen voor jullie genoteerd!
  • Nuttige adressen. Op deze pagina vind je de nuttige adressen in Lent. Alle telefoonnummers overzichtelijk op een rij met een link naar de website van de betreffende instelling.
  • De wijken. Er zijn veel verschillende wijken in Lent. Om er een beetje wegwijs in te worden hebben wij ze met kenmerken voor je uitgeschreven. Zo kan je makkelijk informatie over de wijken vinden.

Leuke plekjes

De bekendste plekken in Lent kun je allemaal vinden op onze site, maar er zijn nog veel meer leuke plekken te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld Park Lingezegen. Dit is het park tussen Arnhem en Nijmegen met ruimte voor mens, water, landbouw en natuur. Of bezoek Fort Lent een bijzonder fort waar feesten en partijen gehouden kunnen worden. De strandjes aan De Waal zijn met name in de zomer erg gezellig. Of loop eens langs de nevengeul en ontdek de diverse bruggen in Lent.

Wijkraad Lent heeft een welkomsttasje samengesteld voor nieuwe inwoners van Lent. Dit tasje kun je aanvragen via deze website, via de volgende link en wordt bij je thuisbezorgd.