In en om Lent


Het dorp Lent maakt deel uit van stadsdeel Nijmegen-Noord. Het voormalige tuindersdorp transformeert tot stedelijke woonwijk. In en om Lent is er genoeg te beleven. Zo worden er in Lent ieder jaar veel evenementen gehouden voor zowel jong en oud, zijn er een aantal organisaties die zich inzetten om de cohesie in Lent te behouden en verhogen én zijn er tal van voorzieningen in het ‘dorp’ met de vele wijken.

Omdat er bijna altijd wel iets te doen is in Lent, hebben wij voor u een klein overzicht gemaakt waar u veel informatie kunt vinden over alle ontwikkelingen, voorzieningen en evenementen:

  • Evenementen: van de intocht van Sinterklaas tot de Oeverspelen. In Lent zijn jaarlijks een aantal erg gezellige evenementen, waar jaarlijks veel Lentenaren bij aanwezig zijn. Om een evenement niet zomaar over het hoofd te zien hebben wij de belangrijkste jaarlijkse evenementen voor u uitgelicht!
  • Vrijwilligersorganisaties: het inzetten voor goede doelen, verhoogt de saamhorigheid, maar de aanwezigheid van verschillende vrijwilligersorganisaties laat ook zien hoe groot die saamhorigheid in Lent al is. Lees hier meer over alle vrijwilligersorganisaties in Lent.
  • Voorzieningen: Lent heeft al haar voorzieningen dichtbij en dat met de stad Nijmegen op maar 2 kilometer afstand gelegen. Van sportparken tot buurtverenigingen en basisscholen. Lent is van alle gemakken voorzien. Om ook makkelijk gebruik te kunnen maken van de voorzieningen, staan ze overzichtelijk opgesteld voor u.
  • Wijken: ondanks het feit dat Lent zelf een ‘grote wijk’ is, bestaat het zelf toch uit een groot aantal wijken. Iedere wijk is weer net iets anders dan de ander en heeft zo zijn eigen uitstraling. Toch heeft elke wijk één gezamenlijke factor wat ze onvermijdelijk verbindt; de Waal. We hebben alle wijken voor u op een rijtje gezet, zodat u de bijzonderheden van iedere wijk makkelijk kunt vinden.
  • Nuttige adressen: om wegwijs te worden in Lent hebben wij ook een aantal nuttige adressen op een rijtje gezet. Hier kunt u duidelijk vinden waar de Vierdaagsecamping zit in Lent, maar ook waar de apotheek of het postkantoor is gevestigd.

Hiermee kunt u als Lentenaar meedoen aan de activiteiten, gebruik maken van de voorzieningen en kunt u meer te weten komen over Lent. Zo zorgen we er samen voor dat Lent het gezellige en dorpse gevoel blijft behouden.