Over de website


Start Lentse Lucht

Vanuit de Olmlaan in Lent is in 2012 een aantal actieve bewoners gestart met het gebruiken van het Mijnbuurtje platform voor hun eigen wijk. Samen met andere bewoners willen zij Lent nog mooier, leuker, gezonder en veiliger maken. Vanaf het voorjaar van 2013 maakt ook de Lentse Lucht gebruik van dit platform. De doelstelling van zowel Mijnbuurtje als de Lentse Lucht is om de verbinding en samenhang tussen de bewoners van Lent te vergroten.

Doel Lentse Lucht

Het belangrijkste doel is om bewoners in Lent met elkaar in contact te brengen. Om zo samen te werken aan nog een mooiere, gezelligere en veiligere eigen buurt. Het is als het ware een verlengstuk van de papieren versie van de Lentse Lucht, die twintig jaar geleden werd opgericht om de samenhang in het dorp te vergroten. De Lentselucht.nl is er voor iedereen uit Lent. Als je weet wie er in jouw straat woont en wat er in jouw buurt gebeurt, voel je je meer betrokken bij je eigen omgeving. Zie het als een digitaal dorpsplein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Onze buurtsite kan ook een rol spelen voor bewoners die samen iets voor elkaar willen krijgen. Dat is wel prettig met een overheid die zich steeds meer terugtrekt en initiatief aan bewoners overlaat.

Meerwaarde online platform

De Lentselucht.nl maakt het alle bewoners makkelijk. Iedere bewoner en alle organisaties en instellingen in Lent kunnen meedoen. Daarnaast wordt allerlei informatie over bijvoorbeeld verkeersmaatregelen, vergunningen en uitgaan getoond. Als bewoner of organisatie plaats je er zelf direct je eigen berichten of prikbord advertenties. En als het nodig is kun je buren om hulp of spullen te leen vragen onder het menu hulp gevraagd en aangeboden

Hoe kun je meedoen?

Meedoen is gratis. Om een eigen profiel aan te maken of zelf berichten te plaatsen moet je je eenmalig registreren. Bij de registratie gebruik je je Facebook account óf geef je je mailadres, maak je een eigen wachtwoord en vul je naam en adres in. Want dan kunnen we je ook op de hoogte houden van nieuws uit jouw buurt! Daarnaast kun je je profielfoto toevoegen en iets over jezelf schrijven. Wil je wel meedoen maar niet voor iedereen zichtbaar zijn? Ook dat kun je zelf instellen.

Met je e-mailadres en wachtwoord log je hier in en start je direct met het schrijven van nieuws, plaatsen van prikbord advertenties, agenda-items en kun je zelf vraag en aanbod plaatsen zoals op marktplaats, maar dan in je eigen buurt. Dat is toch alleen maar handig? Overtuigd? Maak nu je profiel aan!