Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Evenementen

Er zijn jaarlijks een hoop evenementen in Lent, zo heb je tijdelijke evenementen en evenementen die jaarlijks terugkomen. Een beknopt overzicht van de leukste evenementen vindt u hieronder. Zodat u er geen hoeft te missen!

 

 • Intocht Sinterklaas. Ieder jaar komt Sinterklaas in november naar Nederland. En natuurlijk kan Lent niet ontbreken. Afgelopen jaar kwam Sint en zijn pieten in plaats van de boot, met de trein. Vaak houdt Sinterklaas ook nog een klein feestje nadat hij aankomt, waar alle kinderen van Lent welkom zijn. Volg de Sinterklaas intocht op de Facebookpagina.
   
 • Oeverspelen. Elk jaar worden de Lentse Oeverspelen in Lent gehouden. De leukste dag van Lent wordt ieder jaar door vrijwilligers georganiseerd en is een echt begrip geworden in Lent. Het is een dag van ontspanning en GRATIS vermaak voor zowel jong als oud. De bewoners zoeken elkaar weer op en kunnen meedoen aan activiteiten als Zandkastelen bouwen, Buikdansen, Ouder-kind bootcamp, loom luieren, picknicken in het gras en nog veel meer! Ook kunnen de bezoekers meedoen aan wedstrijden! Het belangrijkste van de Lentse Oeverspelen is het samenbrengen van de Lentenaren om zo een leuke dag te hebben in Lent.
   
 • Carnaval. Tijdens de carnaval staat Lent op zijn kop! Zo kan iedereen, jong én oud, zich opgeven voor de fantastische Lentse optocht en is er in de cafés en kroegen altijd een leuk feestje. Ook voor de jongere generatie is er genoeg te beleven, zo kan de jeugd zich bijvoorbeeld aanmelden bij Jeugdcarnaval ’t Knupke! Bekijk hier de carnavalsvereniging van Lent.
   
 • Kermis. Na de zomervakantie is het kermis in Lent! De kermis werd voorheen altijd gehouden in het centrum van Lent met verschillende attracties. Met een draaimolen, botsauto’s, een aantal kraampjes met lekkers zoals suikerspinnen of popcorn en nog veel meer! De kermis duurt vier dagen, genoeg tijd dus om even een kijkje te nemen bij dit bijzondere, jaarlijkse evenement. Waar de kermis volgend jaar wordt gehouden is nog niet bekend.
   
 • Sport & Spel. Drie dagen lang sporten, spelen, ravotten en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. Kortom, een geweldig leuk evenement voor kinderen! Sport en Spel is een bekend evenement onder de jeugd in Lent. De jongere generatie doet mee aan de sporten en spellen en de jeugd uit Lent organiseert en begeleidt dit fantastisch leuke weekend. Voor meer informatie: bekijk de Facebookpagina.
   
 • LENTeMARKT. Elk jaar wordt er in het voorjaar de LENTeMARKT georganiseerd. Afgelopen jaar werd de LENTeMARKT georganiseerd op de Warmoes Historische Tuinderij Lent. Tijdens de LENTeMARKT staan de echte hobby-tuinders in hart en nieren voor u klaar.  Deze markt staat er één dag, meestal georganiseerd in het weekend zodat ook u er hopelijk bij kan zijn!
   
 • Festival De Oversteek. Festival De Oversteek is muziek, theater, dans, literatuur en meer op onalledaagse, intieme en sfeervolle locaties in het prachtige buitengebied van Nijmegen-Noord. Op zondagmiddag 4 en 11 september 2016 is de achtste editie. Er zijn opnieuw zo'n 30 artiesten en 60 optredens en voorstellingen te zien op 15 locaties.