Evenementen


Er zijn jaarlijks een hoop evenementen in Lent, zo heb je tijdelijke evenementen en evenementen die jaarlijks terugkomen. Een beknopt overzicht van de leukste evenementen vindt u hieronder. Zodat u er geen hoeft te missen! 

  • Carnaval. Tijdens de carnaval staat Lent op zijn kop! Zo kan iedereen, jong én oud, zich opgeven voor de fantastische Lentse optocht en is er in de cafés en kroegen altijd een leuk feestje. Ook voor de jongere generatie is er genoeg te beleven, zo kan de jeugd zich bijvoorbeeld aanmelden bij Jeugdcarnaval ’t Knupke! Bekijk hier de carnavalsvereniging van Lent, C.V. het durstige bluumke.
      
  • Sport & Spel. Drie dagen lang sporten, spelen, ravotten en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. Kortom, een geweldig leuk evenement voor kinderen! Sport en Spel is een bekend evenement onder de jeugd in Lent. De jongere generatie doet mee aan de sporten en spellen en de jeugd uit Lent organiseert en begeleidt dit fantastisch leuke weekend. Voor meer informatie: bekijk de Facebookpagina.
     
  • LENTeMARKT. Elk jaar wordt er in het voorjaar de LENTeMARKT georganiseerd. Afgelopen jaar werd de LENTeMARKT georganiseerd op de Warmoes Historische Tuinderij Lent. Tijdens de LENTeMARKT staan de echte hobby-tuinders in hart en nieren voor u klaar. Deze markt staat er één dag, meestal georganiseerd in het weekend zodat ook u er hopelijk bij kan zijn!
     
  • Festival De Oversteek. Festival De Oversteek is muziek, theater, dans, literatuur en meer op onalledaagse, intieme en sfeervolle locaties in het prachtige buitengebied van Nijmegen-Noord.