Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Uitnodiging energiescanNijmegen European Green Capital heeft het ‘Groene Vrijdag’ initiatief ontwikkeld, dit is een dag die in het teken staat van het verder vergroenen van de stad en haar omgeving. De HAN geeft gehoor aan dit initiatief van Green Capital door op Groene Vrijdag, 14 december a.s., met een aantal studenten in de Waalsprong aan de slag te gaan met een onderzoek rond energielekkage in de woonwijk d.m.v. energiescans en interviews onder bewoners van de wijk.

In de ochtend van vrijdag 14-12-2018 van 7.00 tot 9.00 uur worden in samenwerking met Van Beek ingenieurs, studenten van de opleiding Facilitair management van de HAN en Charles Tanahatoe energiescans afgenomen bij +/-50 buurtbewoners in de Waalsprong.

We zoeken +/- 50 huishoudens in de Waal- sprong die open staan voor het afnemen van een energiescan. Dit betekent dat er van de buitenkant van uw woning een foto wordt gemaakt waarop te zien in waar warmte lekt (het beeld geeft een overzicht van warmte en koude stromen). Ook worden er door de studenten interviews afgenomen, we horen graag of we uw naam daarvoor mogen noteren.

Wil je weten waar en hoeveel energie er vanuit jouw woning weglekt? Doe dan mee met dit onderzoek!

12.00 -13.00 uur

Terugkoppeling van de resultaten van dit onderzoek aan de wijkbewoners van ‘De Waal- sprong’ vindt plaats tijdens de lunch die voor u klaar staat op het landgoed de Buitenplaats Oosterhout.

Deelnemers aan dit onderzoek en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens deze lunch vanaf 12.00 uur!  Wethouder Velthuis komt ook nog even langs om dit initiatief een warm hart toe te dragen! Wil je hierbij zijn, geef je s.v.p. voor 12 december a.s. op bij voor zowel de energiescans, en/of deelname aan de in- terviews en/of deelname aan de lunch.

Na de lunch staan er nog twee onderdelen op het programma:

Van 13.00 -14.00 uur wordt er een presentatie gegeven over het initiatief groene wijkstroom: ‘Groenewijkstroom is een innovatief product waarmee huishoudens zonder bezit van zonnepanelen stroom van de buren met zonnepanelen gebruiken en de lokaal opgewekte groene stroom kunnen verrekenen met andere lokale producten, diensten en onderlinge hulp in de wijk.’ 

Van 14.00 -15.00 uur gaan we samen aan de slag met een werksessie over Sociale Cohesie in de wijk. o.l.v. Marco Vleeming.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.