Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Succesvol campagnejaar Operatie SteenbreekIn het campagnejaar 2018 was het doel van Operatie Steenbreek in Nijmegen om 100.000 tegels te vervangen voor groen. Met gepaste trots wordt nu gemeld dat de teller inmiddels staat op 177.000 verwijderde tegels!

De gemeente is flink bezig geweest en heeft het goede, groene voorbeeld gegeven.
Denk aan de Waalkade, het Esdoornplein en de Spoorbuurt waar flink wat tegels zijn verwijderd. 

Basisscholen hebben goed meegedaan: tijdens Boomfeestdag op 14 maart zijn maar liefst 13.000 tegels op 32 basisscholen verwijderd en daar zijn 6000 bomen en struiken voor in de
plaats gekomen. Enkele tientallen bewoners hebben hun tuin aangepakt én in samenwerking met de gemeente en met buurtgenoten openbare ruimte vergroend. Zo hebben we samen de stad een stuk groener gemaakt.

In 2019 gaan we verder met Operatie Steenbreek en we nodigen dan ook iedereen uit om mee te doen. Houd de website www.debastei.nl/steenbreek en onze sociale media in de gaten voor acties en activiteiten. We zullen ook weer bij verschillende wijkactiviteiten aanwezig zijn met ons verhaal en met plantjes. En we gaan verder met onze samenwerking met vele partijen in de stad.

Vaarwel stenen, hallo groen!


Onder het motto van ‘Vaarwel stenen, hallo groen!’, motiveert De Bastei de inwoners van Nijmegen om de tuinen te ontstenen en te vergroenen. Dat is belangrijk omdat regenwater niet goed wordt afgevoerd als er veel tegels in een tuin liggen. Ook zorgt een groene omgeving voor een prettiger klimaat bij warme dagen. En natuurlijk is een groene
tuin een paradijs voor vogels en vlinders.

Kijk voor meer informatie over Operatie Steenbreek op de website van De Bastei: www.debastei.nl/steenbreek