LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

SCHRIJVEN TEGEN ONRECHT

  • 504 weergavenPleisterplaats Ressen

 

Zondag 10 december schrijfactie Amnesty International 

Tijd: van 13.00 tot 17.00 uur

Plaats: De Kosterij, Kerkenhofstraat 3, Ressen.

 

Je medemens steunen met het schrijven van brieven en kaarten, dat is wat er wereldwijd gebeurt op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens.

Amnesty International, de organisatie die zich inzet voor mensen die onterecht in de gevangenis zitten, organiseert op die dag schrijfacties over de hele wereld.

Ook wij, vanuit Pleisterplaats Ressen, doen hieraan mee en nodigen je van harte uit om te komen schrijven.

Je kunt een gevangene schrijven en hem of haar hiermee een hart onder de riem steken. Je kunt ook de verantwoordelijke machthebbers laten weten dat je het niet met hun handelwijze eens bent en dat je hen verzoekt om zich te houden aan de internationale afspraken t.a.v. de rechten van de mens. In het verleden is meermaals gebleken dat deze machthebbers hier zeer gevoelig voor zijn. De ontvangst van zoveel afkeuringen vanuit alle delen van de wereld blijkt echt effect te hebben. Er zijn al heel wat gevangenen vrijgekomen door deze schrijfacties.

Kaarten en voorbeeldbrieven liggen klaar en voor koffie en thee wordt gezorgd.

Je mag de hele middag komen, maar je kunt ook een klein poosje meedoen. Elke kaart en elke brief telt.

We zien je graag op 10 december.


Bereikbaar per openbaar vervoer: lijn 300 (Arnhem - Nijmegen, via Bemmel)

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.