Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Schitterdiner georganiseerd door het VMBO van het Citadel CollegeOp donderdag 20 december sluiten leerlingen van het Citadel College aan de Dijkstraat hun keuzedelen Keuken, Recreatie en Mode& Design af met een betekenisvol kerstdiner. Met ondersteuning van Werkgroep Green Capital Lent maken ze een anti-verspillingsdiner klaar. Het diner is van 17.30 tot 20.00 uur en telt mee voor het eindcijfer van het betreffende keuzedeel. En niet alleen ouders, maar ook Lentenaren worden daarbij van harte uitgenodigd. 

Goede doelen

Dit jaarlijkse diner heeft een maatschappelijk doel. De leerlingen verzamelen geld in voor Serious Request én voor departnerschool in Oeganda. De opbrengsten voor Serious Request worden over drie doelenverspreid: ‘Noodhulp bij oorlog en conflicten’, ‘Reanimeren in Nederland’ en‘Bescherming tegen natuurgeweld’. Samen met de docent zullen de leerlingen de receptuur van het anti-verspillingsdiner maken.Dat vraagt creativiteit, want de koks zijn afhankelijk van de producten die op dat moment verkrijgbaar zijn en toegezegd worden door bedrijven en particulieren. Het is de bedoeling dat voedsel niet onnodig wordt weggegooid en zo min mogelijk wordt verpakt in milieuvervuilende plastics.

De leerlingen gaan daarom de komende weken op zoek naar sponsors en leveranciers van ingrediënten, zodat de opbrengsten voor de goede doelen zo hoog mogelijk zullen zijn.  

Een schitterdiner met een prachtige show

Tijdens het driegangendiner, door leerlingen van keuzedeel Keuken bereid, wordt een prachtige modeshow en kunstveiling gehouden.Vanaf 18.30 uur presenteren de leerlingen van Mode & Design hun eigen ontwerpen, die door zelfgekozen modellen worden geshowd. De kunstwerken zijn door leerlingen gemaakt bij de kunstvakken Culturele Kunstzinnige Vorming en Kunst & Cultuur. Leerlingen van keuzedeel Recreatie nemen de bediening en het restaurant voor hun rekening. De kosten voor het schitterdinerzijn €15,- p/p exclusief de drankjes. 

Borrelarrangement

Wanneer u alleen een kijkje komt nemen bij de modeshow of mee wilt bieden op de kunstveiling dan kunt u zich beperken tot deelname aan het borrelarrangement. Aan statafels krijgen deze gasten dan één consumptie met chipjes/nootjes aangeboden. De entree daarvoor is €5,- p/p. 

De drankjes zijn € 0,50 per glas, voor alle gasten. 

Aanmelding 

Vóór 5 december kunt u zich opgeven via email:  

Wilt u bij aanmelding de volgende informatiedoorgeven?

-          Keuze voor kerstdiner of borrelarrangement

-          Het aantal personen, inclusief voor- en achternamen.

-          Dieetwensen en/of allergieën.

In principe hebben de gasten van de leerlingen voorrang om deze avond te mogen bijwonen. Zodra duidelijk is hoeveel aanmeldingen er via leerlingen zijn binnengekomen, wordt bekeken hoeveel plaatsen er over zijn voor andere gasten. Of u een van de gelukkigen bent, hoort u vóór 12 december. 

Inleveren van ingrediënten voor bovengenoemde anti-verspillingsdiner

Heeft u ingrediënten die u wilt inbrengen, dan kunt u deze afleveren vóór 15 december tussen 8.30-11.00 uur bij het Citadel College aan de Dijkstraat.

 

 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.