Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Oproep aan Lentse horecabedrijven 

 

 

Antiverspillingsdiner in het Citadel College, Dijkstraat, Lent

 

  

De werkgroep Green Capital Lent en het Citadel College hebben de handen ineengeslagen om in Lent een aantal duurzaamheidsonderwerpen samen aan te pakken. Daarbij hebben we gekozen voor de onderwerpen “Sociale Cohesie” en “Voedselverspilling”. De decembermaand is bij uitstek een maand om te starten met projecten die jong en oud, nieuwkomers en geboren en getogen Lentenaren samenbrengen. Daarom organiseert het Citadel College samen met Green Capital Lent

Een Schitterdiner op 20 december 

en daar hebben we ook u, ondernemers voor nodig!

De VMBO-afdeling van Het Citadel College aan de Dijkstraat zal samen met Green Capital Lent deze kerstmaaltijd zo duurzaam mogelijk samenstellen, zodat het een echt antiverspillingslunch en antiverspillingsdiner wordt, waar ook leerlingen veel van zullen leren. En niet alleen de VMBO-leerlingen van de keuzedelen Keuken en Recreatie doen mee. Ook Mode & Design zullen hun eigen ontwerpen tijdens het schitterdiner showen en kunstwerken gemaakt bij de kunstvakken Culturele Kunstzinnige Vorming en Kunst & Cultuur zullen worden geveild. De opbrengsten zijn bestemd voor goede doelen (o.a. Serious Request).

Het vraagt creativiteit van leerlingen om op deze wijze een diner te bereiden, want de koks zijn afhankelijk van de producten die op dat moment verkrijgbaar zijn en toegezegd worden. Wij zijn daarom op zoek naar sponsors en leveranciers van ingrediënten, zodat de leerlingen gevarieerde maaltijden kunnen bereiden en de opbrengsten voor de goede doelen zo hoog mogelijk zullen zijn.

INLEVEREN VAN INGREDIËNTEN tot 18 december

Heeft u groenten, kruiden, noten, drank en andere ingrediënten die u wilt inbrengen dan kunt u deze tot 18 december afleveren tussen 8.30-11.00 uur bij het Citadel College aan de Dijkstraat. Heeft u geen ingrediënten maar wilt u deze activiteiten sponsoren dan kan dat natuurlijk ook. Wilt u dat de producten gehaald worden, bel dan Léonie Schuijt tel 024 3562450.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar het papieren decembernummer van de Lentse Lucht. Heeft u andere vragen stuur dan een mail naar .

We hopen dat u meedoet!

Namens het Citadel College, Dijkstraat, Bicy Fischer (docent Koken) en

Werkgroep Green Capital Lent, Léonie Schuijt

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.