LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

Muziekfestival Lingewaard voor iedereen een groot feest

  • 72 weergaven


BEMMEL - Afgelopen zondag 14 juli was het feest in Bemmel. Toen vond voor de eerste keer het Muziekfestival Lingewaard plaats. Dit festival is een samenvoeging van het Internationaal Kapellenfestival Bemmel (georganiseerd door Egerländerkapel De Leemkuulers) en “Bemmel Zingt” (georganiseerd door het Smartlappenkoor Lingewaard). Tijdens de spectaculaire opening van het festival zongen en speelden alle deelnemende muzikanten aan het festival samen “Rosamunde”, waarvoor de opmaat werd gegeven door locoburgemeester Helga Witjes. In het gehele dorp klonk op totaal 7 podia de gehele dag muziek van verschillende stijlen. Van visserskoren tot jodelende Zwitsers met een accordeon en contrabas, van een zeemanskoor tot blaaskapellen uit Montfoort en Boven-Leeuwen. Dankzij de ondernemersvereniging “Beleef Bemmel” waren alle winkels en Horecagelegenheden in het centrum van Bemmel open en was er voor het publiek dus genoeg vertier. Deze aantrekkelijke combinatie zorgde voor veel publiek. Het was supergezellig.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement en een goede start van de festiviteiten rondom de 4 daagse. Voor deelnemer, organisator en vooral publiek was het één groot feest. Dank voor de steun door de vele sponsoren en de inzet van veel vrijwilligers. Op naar de volgende editie!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.