LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

Groene Vrijdag keert terug op 11 oktober!

  • 650 weergaven


Heb jij ook zo’n goede herinnering aan Groene Vrijdag, de afsluiting van Nijmegen European Green Capital 2018? Of heb je de dag waarop we de handen uit de mouwen staken om Nijmegen schoner en groener te maken gemist? Dan is er op vrijdag 11 oktober een herkansing, want dan vindt Groene Vrijdag 2019 plaats. Een jaarlijks terugkerende dag, als legacy van Nijmegen European Green Capital.

Op Groene Vrijdag, de dag ná de Dag van de Duurzaamheid, vragen we scholen, partners, vrijwilligers, gemeente én inwoners mee te doen met het programma. ’s Ochtends gaan we zoveel mogelijk in de wijken aan de slag, denk bijvoorbeeld aan vogels ringen, vlinders tellen, stenen eruit, groen planten, afval opruimen, graffiti verwijderen of gebouwen vergroenen. ’s Middags is er voor iedereen een programma in de Lindenberg.

Na de zomer wordt er meer bekendgemaakt over aanmelding van acties en/of vrijwilligers en over het programma in de Lindenberg. Reserveer 11 oktober in ieder geval alvast in je agenda zodat we er op Groene Vrijdag samen voor zorgen dat de positieve energie van Green Capital behouden blijft. En Nijmegen weer een stukje groener wordt natuurlijk!

Foto: Jan Willem de Venster

Hou de website in de gaten voor meer info.


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.