LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

De Kleine Wiel: ontmoetingsplek voor heel Lent

  • 2087 weergaven


Wie de bouwactiviteiten van het Plant Je Vlag-terrein de afgelopen jaren in de gaten heeft gehouden, heeft het vast al eens gezien: het grote houten gebouw aan de Laauwikstraat met in de achtertuin aan de Karl Marxstraat een wat kleiner gebouw met een prachtig groen dak. Beide zijn onderdeel van de strowijk Iewan: het grote gebouw herbergt de woningen, het kleinere gebouw is ontmoetingsplek De Kleine Wiel. De Kleine Wiel is nu ruim een jaar open en heeft zich ontwikkeld tot een goedbezochte activiteitenruimte. Er wordt een grote variatie aan activiteiten aangeboden: van yogalessen tot documentaireavond, van Ki-Aikido tot gitaarles en van toneel- of muziekuitvoering tot schrijfcafé.

Duurzaam en vrijwilligers

De Kleine Wiel is een bijzondere ruimte: bij binnenkomst valt meteen de hoogte en de mooie lemen muren op. Alle muren zijn geïsoleerd met stro en afgewerkt met leem. Ook het hout van de constructie is overal zichtbaar en dat zorgt voor een prettige sfeer. Het isoleren en afwerken van de muren van De Kleine Wiel is volledig door vrijwilligers gedaan. Een enorme klus, maar het resultaat mag er zijn. Ook nu het gebouw er staat, wordt het door vrijwilligers gerund.

Ontmoetingsplek voor Lent

Naast het aanbieden van cursussen, workshops en culturele activiteiten wil De Kleine Wiel met nadruk ook een laagdrempelige ontmoetingsplek zijn voor de inwoners van Lent. Een plek waar je zelf (vrijwilligers)activiteiten kunt ontplooien of kunt vergaderen. Voor vrijwilligersactiviteiten geldt een speciaal tarief van € 5,- per uur. Voor openbare activiteiten waarbij de bar open kan, is de ruimte zelfs gratis beschikbaar. Maar je kan er ook gewoon een goede kop koffie met taart komen drinken op een zondagmiddag. Elke zondag van 14:00 – 17:00 is er zondagscafé, met verse latte's, biosapjes en home made taart.

Open dag

Op 9 oktober houdt De Kleine Wiel van 14:00 – 18:00 een open dag, waar iedereen kan komen snuffelen aan de aangeboden activiteiten, de zaal kan bewonderen, buurtbewoners kan ontmoeten of die zelfgebakken taart eens kan proeven. Er worden proefworkshops aangeboden in onder andere yoga, massage, gitaarles, zangles, creatief schrijven, mindfulness en qi gong.

Toegang en workshops zijn gratis.

Kijk voor meer informatie op www.dekleinewiel.nl

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.