Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Sociale kaart

Bekijk hier het aanbod op de sociale kaart.

Gekozen filters
  Bindkracht10
  In tijden waarin we meer op onszelf zijn aangewezen, kan het samen leven wel wat bindkracht gebruiken. De samenleving wordt complexer. Mensen willen meer invloed om hun bestaan en omgeving zelf vorm te geven. Dit brengt ons veel vrijheid en mogelijkheden. Nu de overheid van ons verwacht dat we zelfredzaamheid zijn, hebben we elkaar meer nodig dan ooit. Hierdoor is er een groeiende behoefte aan verbinding. Kijk maar om je heen. Want we zijn niet gemaakt om het alleen te rooien. Iedereen kan namelijk momenten hebben dat je in een lastige situatie zit. Dat je een helpende hand nodig hebt of een zetje in de goede richting. Die je helpt je je talent te ontwikkelen, nieuwe perspectieven te bieden of verder te komen in het leven. Dat kan een familielid zijn, je buren, een vriend of een goede bekende. Of beroepskrachten en vrijwilligers van sociale organisaties, zoals de onze. En op een ander moment ben jij misschien zelf de steun voor iemand anders. Die verbinding geeft energie om door te gaan en het beste uit jezelf te halen. Bindkracht10 komt voort uit Tandem Welzijn en Het Inter-lokaal. Al meer dan 50 jaar zetten wij ons in voor de mensen van Nijmegen. Je kent ons onder andere van materiële dienstverlening, opvoedondersteuning, Stips, opbouwwerk, jongerenwerk, activiteitenpleinen en tientallen andere diensten en projecten. Bindkracht10 Geeft energie aan je mogelijkheden Bindkracht10 ondersteunt mensen om vanuit hun mogelijkheden verder te komen in het leven. De mensen van Bindkracht10 vormen een netwerk dat werkt aan krachtige verbindingen. We leggen verbanden tussen mensen en met andere organisaties. We nemen barrières weg, helpen drempels en onderlinge verschillen verkleinen. We signaleren waar het mis kan gaan en reageren daarop. We zijn er voor iedereen, maar hebben extra aandacht voor mensen met weinig sociale contacten, een klein netwerk of die in een lastige situatie zitten. We maken deel uit van de plek waar mensen wonen. Op straat, in de wijk, online of in de stad. Daar maken we de verbindingen die nodig zijn.
  kinderdagverblijf Poespas.
  Poespas is een kleinschalig kinderdagverblijf gesitueerd in Nijmegen oost. We bestaan nu bijna 30 jaar en zijn in 1988 begonnen in een voormalig kleuterschool aan de Archipelstraat. Dit pand is inmiddels gesloopt en heeft plaats gemaakt voor woningbouw. Tegenwoordig zitten we al een hele tijd op de Dommervanpoldersveldtweg 71a in een eigen pand. Kinderdagverblijf Poespas is gedurende het hele jaar geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.00 uur, met uitzondering van alle algemeen erkende feestdagen. Daarnaast is Poespas uitsluitend de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten. Bij Poespas zijn we ons ervan bewust dat het opvangen van uw kind automatisch het mede opvoeden van een kind is. Wij bieden dan ook zeker meer dan alleen opvang in de zin van zorg voor voeding en slaap. Belangrijk en leuk vinden we het geven van warmte en aandacht aan kinderen. We hebben oog voor diens behoeftes, kwaliteiten en ontwikkeling. Als kinderen dingen willen ontdekken, weten, oefenen of proberen zullen we dat stimuleren aan de hand van bepaalde waarden en normen. Het respecteren van een kind zoals het is, is een belangrijk uitgangspunt bij Poespas. Het is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind. Kinderen willen zich, net als wij, erkend en gewaardeerd voelen. Groepen Poespas heeft drie groepen: 1 babygroep en 1 peutergroep, oftewel een horizontale indeling. Het gescheiden opvangen van baby's en peuters vinden wij belangrijk, aangezien de kinderen in deze groepen qua persoonlijke verzorging en qua ontwikkeling enorm van elkaar verschillen.
  1 van 5
  Browser niet ondersteund
  Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.