Opening voedselbos Citadel College

Citadel College

  • 101 weergaven

Details

Vrijdag 19 april 2024 van 14:30 tot 16:00 uur
Afgelopen
Griftdijk Noord 9A
Nijmegen, Nederland

Op het Citadel College wordt op 19 april het voedselbos geopend. Dit is een project voor het maatschappelijk leerdoel van een aantal leerlingen uit onze onderwijsrichting Lumen. 

In samenwerking met Ton Verhoeven van de gemeente Nijmegen, Annerie Rutenfrans van de Bastei en hovenier Arjan Vernhout leggen we dit schooljaar naast school een voedselbos aan. Begin januari zijn de eerste werkzaamheden door de gemeente en de hovenier gestart. Op 18 en 25 januari ging een groep leerlingen actief bezig met de aanleg van het voedselbos. De bodem werd verder bewerkt, er werden paadjes aangelegd en de aanplanting werd gedaan. Daarna volgende een periode waarin we geduld moesten hebben om het bosje te laten groeien. 

Tijdens het hele proces worden er leerdoelen gekoppeld aan vakken als biologie. Tegen de tijd dat er geoogst kan worden zullen leerlingen betrokken worden bij het verwerkingsproces van het voedsel. We planten met name fruit en kruiden die verwerkt kunnen worden. Ook zal het onderhoud van het bosje als maatschappelijk leerdoel worden aangeboden voor leerlingen.

We verheugen ons zeer om de komende jaren het proces te volgen van niets tot een bruikbaar voedselbos. Van harte welkom om de officiële opening met ons mee te maken!

Over de organisator

Citadel College
Citadel College heeft nog niets over zichzelf geschreven.