Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Gids


Onderneming 32
Sortering: laatst actief
Sport en recreatie 19
Sortering: laatst actief
Zorg en welzijn 38
Sortering: laatst actief
Bindkracht10
Zorg en welzijn, Lokaal welzijnswerk
de Ruyterstraat 244, Nijmegen
In tijden waarin we meer op onszelf zijn aangewezen, kan het samen leven wel wat bindkracht gebruiken. De samenleving wordt complexer. Mensen willen meer invloed om hun bestaan en omgeving zelf vorm te geven. Dit brengt ons veel vrijheid en mogelijkheden. Nu de overheid van ons verwacht dat we zelfredzaamheid zijn, hebben we elkaar meer nodig dan ooit. Hierdoor is er een groeiende behoefte aan verbinding. Kijk maar om je heen. Want we zijn niet gemaakt om het alleen te rooien. Iedereen kan namelijk momenten hebben dat je in een lastige situatie zit. Dat je een helpende hand nodig hebt of een zetje in de goede richting. Die je helpt je je talent te ontwikkelen, nieuwe perspectieven te bieden of verder te komen in het leven. Dat kan een familielid zijn, je buren, een vriend of een goede bekende. Of beroepskrachten en vrijwilligers van sociale organisaties, zoals de onze. En op een ander moment ben jij misschien zelf de steun voor iemand anders. Die verbinding geeft energie om door te gaan en het beste uit jezelf te halen. Bindkracht10 komt voort uit Tandem Welzijn en Het Inter-lokaal. Al meer dan 50 jaar zetten wij ons in voor de mensen van Nijmegen. Je kent ons onder andere van materiële dienstverlening, opvoedondersteuning, Stips, opbouwwerk, jongerenwerk, activiteitenpleinen en tientallen andere diensten en projecten. Bindkracht10 Geeft energie aan je mogelijkheden Bindkracht10 ondersteunt mensen om vanuit hun mogelijkheden verder te komen in het leven. De mensen van Bindkracht10 vormen een netwerk dat werkt aan krachtige verbindingen. We leggen verbanden tussen mensen en met andere organisaties. We nemen barrières weg, helpen drempels en onderlinge verschillen verkleinen. We signaleren waar het mis kan gaan en reageren daarop. We zijn er voor iedereen, maar hebben extra aandacht voor mensen met weinig sociale contacten, een klein netwerk of die in een lastige situatie zitten. We maken deel uit van de plek waar mensen wonen. Op straat, in de wijk, online of in de stad. Daar maken we de verbindingen die nodig zijn.
Kunst en cultuur 25
Sortering: laatst actief
Onderwijs 5
Sortering: laatst actief
Initiatief/project 9
Sortering: laatst actief
De Lentse Markt
Initiatief/project, Overig
Balearenstraat 50, Lent
Lent, ons dorp. Een dorp waar ontzettend leuke mensen wonen. Een dorp waar veel goede ondernemers zitten. En een dorp dat groeit en bloeit. Hoe leuk is het om elkaar vaker te spreken? Daarom dromen wij van De Lentse Markt. Wij zien lachende mensen, ambacht, eten en drinken, kraampjes en activiteiten. Je hoort geroezemoes, spelende kinderen en misschien een gitaar op de achtergrond. Je ruikt de brandende BBQ en iets zoets? Je vergeet de tijd, want gezelligheid kent geen tijd. Wij zijn druk bezig met het creëren van een plek waar Lent maandelijks kan samenkomen. Waar lokale ondernemers en de Lentse bewoners met elkaar in contact komen. Een plek waar we elkaar beter kunnen leren kennen, waar je kunt verblijven én leuks en lekkers kan kopen. Een plek waar kinderen kunnen spelen als de ouders genieten. En daarom willen wij je alvast laten weten dat De Lentse Markt eraan komt! Wanneer? Ergens in het voorjaar… Waarom dan pas? Omdat we momenteel bezig zijn met het uitwerken van de markt zodat het past bij Lent. En daarvoor willen we graag input van jou! Wil je met ons meedenken of met ons meedoen? Wij zijn Lindi, Eveliene en Niek. Natuurlijk wonen wij in Lent, met veel plezier kunnen we zeggen dat wij in Lent wonen. En dat plezier komt, omdat er ontzettend leuke mensen in Lent wonen. Maar wij missen iets in Lent. Een activiteit waarvoor we maandelijks de datum vrij houden in onze agenda’s! Met De Lentse Markt willen wij zorgen voor nog meer leven in de brouwerij, waar iedereen samen kan verblijven én waar je leuks en lekkers kan kopen bij lokale ondernemers.
Zomerondernemer Rijk van Nijmegen
Initiatief/project, Overig
Harriët Freezerlaan 19, Elst
Ben je tussen de 15 en 23 en droom je ervan eigen baas te worden en een succesvol bedrijf op te zetten? Wil je je geld te verdienen met een webshop, de zee van al het plastic te ontdoen, sluit je idee aan bij de food – health – of energy sector of heb je een ander fantastisch idee dat het leven van veel mensen leuker maakt? Pak nu je kans, meld je aan bij ZomerOndernemer. Zomer 2019, nu al historisch: de start van jouw bedrijf In 2019 gaat ZomerOndernemer voor de 10e keer van start in de Nederland en voor de eerste keer in het Rijk van Nijmegen. Met ZomerOndernemer kun jij jouw eigen bedrijf starten tijdens de zomervakantie. We starten op 9 juli 2019 met een driedaagse training. Deze training is de basis van het project, alle ins en outs m.b.t. het ondernemen komen aan de orde, zoals: ondernemerskwaliteiten, problemen analyseren en – oplossen, marktonderzoek, marketingtools, verkopen, netwerken en presenteren. Niet te veel theorie, vooral doen. We denken lekker outside-the-box, zonder grenzen. Na deze driedaagse training volgen 4 terugkomdagen waarin we workshop en lezingen aanbieden en je individueel coachen in het vervolmaken van je ondernemersplan. We leren je verschillende ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen, als denken in kansen, doorzetten, vertrouwen in jezelf en proactief zijn. Ook bouw je aan een regionaal netwerk, we introduceren het Nijmeegse Economische Ecosysteem, je leert veel nieuwe mensen (ondernemers) kennen en wordt gekoppeld aan een zakenvriend/vriendin. We sluiten ZomerOndernemer op 15 augustus feestelijk af met een super toffe kick-out! Iedereen is welkom en jij presenteert hier jouw bedrijfsidee aan familie, vrienden, lokale ondernemers, sponsoren, stakeholders en de pers. De eerste training die geen geld kost, maar meteen geld oplevert.
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.