Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Wij zijn opzoek naar jou?Union Quick-Sticks is het rolstoelhockeyteam van de valide hockeyvereniging Union uit Nijmegen. De Union Quick-Sticks zijn al vanaf 2005 actief in de rolstoelhockey competitie. Om onze teams te versterken zijn wij opzoek naar nieuwe leden, dus wij zijn op zoek naar jou! Omdat wij leden hebben van 8 tot 50 jaar en met tot wel 20 jaar rolstoelhockey ervaring is iedereen welkom!

Wat is rolstoelhockey? 
Rolstoelhockey word al sinds 1974 gespeeld in Nederland. Rolstoelhockey kan het beste vergeleken worden met de valide zaalhockeysport. Het grootste verschil is dat je hockeyt in een rolstoel.

Natuurlijk is dit tekort door de bocht. De regels verschillen ook behoorlijk. Je speelt met maximaal vijf spelers in één veld, de bal is van plastiek en de stick is van hardplastiek met carbon. Deze sticks en ballen worden ook gebruikt bij de valide sport floorball.


H-hockey word gespeeld in handbewogen rolstoelen. Iedereen mag meedoen aan handbewogen rolstoelhockey als je maar tijdens de wedstrijd in de rolstoel blijft zitten. Dit is erg leuk als je bijvoorbeeld een valide broer of zus hebt en jullie willen samen gaan sporten. Rolstoelhockey is hier de uitgelezen teamsport voor.

H-hockey wordt gepeeld op verschillende niveaus. In de 4e tot en met de 1e klasse wordt er gespeeld met één keeper en vier veldspelers. Een wedstrijd duurt, inclusief de rust, twee keer een half uur. In de overgang- en hoofdklasse, de twee hoogste klasse binnen het rolstoelhockey, wordt er gespeeld met één keeper en vier veldspelers. Ook mag je in deze twee klasse achter de goals langs met de bal, net zoals bij ijshockey.

Trainen
De Union Quick-Sticks trainen één keer per twee weken op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Wij trainen in de sporthal Sint Maartenskliniek in Nijmegen. De training wordt verzorgd door een professionele trainer/coach met jaren langen ervaring.

Het niveau van de training kan worden aangepast zodat iedereen kan deelnemen aan de trainingen, ongeacht zijn of haar rolstoelhockey ervaring. Wij trainen op verschillende onderdelen die van belang zijn tijdens een rolstoelhockeywedstrijd, zoals techniek, conditie en speciaal voor onze keepers keeperstraining.

Wil jij gaan rolstoelhockeyen?
Wil jij meer informatie over rolstoelhockey? Of een keer een training meemaken om te kijken of rolstoelhockey wat voor je is. Neem dan een kijkje op onze website  www.unionrolstoelhockey.nl. Of stuur een mail naar dan nemen wij z.s.m. contact met je op. Wij hopen jou snel bij één van onze trainingen of competitiedagen te mogen verwelkomen.