LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

Stadsdichter Wout Waanders in Bibliotheek Lent-De Ster

De Nijmeegse stadsdichter Wout Waanders houdt op donderdagavond 12 december zijn spreekuur in Bibliotheek Lent-De Ster. Schrijvers en dichters kunnen bij hem terecht om hun teksten en twijfels te bespreken. 

Wout trekt de Nijmeegse wijken in als ‘Stadsdichter on tour’. Tijdens zijn spreekuur in bibliotheken kunnen (beginnende) schrijvers en dichters met hem in gesprek. Wanneer is een gedicht bijvoorbeeld af? Of hoe breng je lijn aan in een verhaal? Wout: “Ik vind het belangrijk om de wijken in te trekken. Daar wonen natuurlijk ook veel schrijvers. Door met hen in gesprek te gaan, hoop ik dat ze beter grip krijgen op het schrijfproces.”

Op donderdag 12 december tussen 19.00 en 21.00 uur houdt Wout zijn spreekuur in Bibliotheek Lent-De Ster. Bedenk van tevoren waarover je met Wout in gesprek wilt gaan en neem je teksten mee. Schrijvers kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar Deelname is gratis. Kijk op www.obgz.nl/agenda voor de volgende data en locaties van het spreekuur. 

Wout Waanders

Wout Waanders is sinds februari 2019 stadsdichter van Nijmegen. Hij schrijft poëzie en proza en is een grote naam in literair Nijmegen. En niet voor niks: hij was hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken en gaf voordrachten op festivals als Lowlands en de Zwarte Cross. Zijn nieuwe bundel ‘Parkplan’ verschijnt in februari 2020 bij uitgeverij De Harmonie. 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.