Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Skaeve Huse in Dukenburg en Nijmegen-Noord

Het college van burgemeester en wethouders heeft nieuwe stappen gezet naar realisatie van Skaeve Huse aan de Stationsstraat in Nijmegen-Noord en de Stadbroekseweg in Dukenburg. 

Het college heeft het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen-Dukenburg – 16 (Skaeve Huse) vrijgegeven voor inspraak. Met dit bestemmingsplan willen de gemeente Nijmegen, lokale zorginstellingen en een woningbouw coöperatie 8 zogenaamde Skaeve Huse realiseren voor cliënten die niet op een andere manier gehuisvest kunnen worden. Ook heeft het college het besluit genomen om voor de locatie in Nijmegen Noord een omgevingsvergunning in te dienen. Het onderzoek naar onder andere geluid en archeologie op de locatie aan de Stationsstraat is afgerond. De omgevingsvergunning wordt gevraagd voor 5 zorgwoningen en een begeleiders-unit. Het gaat hier om een tijdelijke situatie voor 10 jaar.

Voor beide locaties wordt rond de zomer een inloopbijeenkomst georganiseerd voor omwonenden om concrete plannen over inrichting en beelden van woonunits toe te lichten. Voor beide locaties is inspraak mogelijk. In Dukenburg via zienswijzen in de bestemmingsplanprocedure en in Nijmegen-Noord via een bezwaarschrift op de omgevingsvergunning. Het is de ambitie dat in 2020 op beide locaties zorgwoningen geplaatst kunnen worden.

De Skaeve Huse worden geplaatst in een afgelegen gebied, zodat de bewoners met begeleiding tot rust kunnen komen. De Skaeve Huse zijn eenvoudige en kleine woningen. De bewoners krijgen behandeling van IrisZorg en woonbegeleiding van het RIBW. Woningcorporatie De Gemeenschap is de verhuurder van deze woningen. 

Skaeve Huse Stationsstraat Nijmegen-Noord

De locatie voor Skaeve Huse aan de Stationsstraat in Nijmegen-Noord is bedoeld voor bewoning voor maximaal 10 jaar. Het gaat hier om 5 zorgwoningen en een begeleiders-unit. Voorafgaand aan de aanvraag voor een omgevingsvergunning is onderzoek gedaan naar de locatie. Onderzoek naar onder andere geluid en archeologie heeft uitgewezen dat de tijdelijke vestiging van de woonunits mogelijk is. Er wordt een omgevingsvergunning aangevraagd bij de ODRN. Deze wordt vrijgegeven voor inspraak. 

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.