LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

Schrijver Peter Buwalda bij Kinkelacademie Bemmel tijdens boekenweek 2020

  • 40 weergaven


De 85ste Boekenweek staat in het thema van “Rebellen en Dwarsdenkers”. De  programmacommissie van de Kinkelacademie heeft gezocht naar een aansprekend schrijver om dat thema in te kleuren. Wij zijn verheugd u de volgende spreker in onze lezingencyclus te kunnen aankondigen. Op maandag 9 maart a.s. neemt Peter Buwalda u mee in de wereld van het schrijverschap, zijn schrijverschap. In interviews geeft hij vaak aan dat hij werkt of zijn leven er van af hangt en noemt hij zichzelf een deadlinejunkie.

Peter Buwalda is ruim vijf jaar columnist bij de Volkskrant. Acht jaar geleden publiceerde hij zijn roman “Bonita Avenue”. Daar zijn  honderdduizenden exemplaren van verkocht. 

Recent heeft hij “Otmars zonen” voltooid, het eerste deel van een trilogie. In deel I neemt hij de lezer mee op de zoektocht van een zoon naar zijn vader. Seks, bedrog en corruptie maar ook liefde zijn belangrijke thema’s in zijn werk dat  zich kenmerkt door een kleurrijke, originele schrijfstijl.

Ook de pianomuziek van Beethoven speelt in dit boek een rol. In een uitzending van DWDD liet Buwalda onlangs weten een groot bewonderaar van Beethoven ( en van Elvis) te zijn en daarover  van gedachten te wisselen met collega-schrijver Maarten ’t Hart. Kortom, genoeg invalshoeken voor een interessante avond.

U bent maandag 9 maart van harte welkom in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel.
Aanvang: 20.00 uur
Kaarten: (12.50 euro inclusief kopje koffie/thee vooraf) te verkrijgen bij boekhandel De Toren van Bemmel of via www.dekinkel

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.