Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Raad van State geeft 'groen' licht voor drijvende woningen!

Drijvende woningen in Lentse- en Oosterhoutse Plas
Gisteren ontvingen wij van de Raad van State het teleurstellende bericht dat de rechter het eens is met de gemeente Nijmegen: de drijvende woningen mogen er komen! Ondanks het feit dat wij (appellanten sub 2) als belanghebbenden zijn aangemerkt voor de beide bestemmingsplannen, voor wat betreft de Lentse Plas, heeft de RvS al onze bezwaren aan de kant geveegd. Ons 150 pagina's tellende beroepsschrift was niet genoeg om de rechter te overtuigen van de inbreuk die de plannen hebben op de landschappelijke waarden, veiligheid van het snelfietspad, kwaliteit van het zwemwater, beperking van de recreatie, opoffering van groen voor parkeerplaatsen etc. etc.

Veel van onze goed onderbouwde bezwaren werden aan de kant geschoven omdat niet werd voldaan aan het relativiteitsvereiste! Zoals de afsluiting van de openbare weg met een slagboom, waarbij de bewoners van de drijvende woningen zelf mogen bepalen wie er mag staan. De rechter vindt dat dit niet ons zelf aangaat en dus telt het bezwaar niet mee. Wij vinden het heel jammer dat de uitspraak niet in lijn is met de ruim 2100 Lentenaren die de petitie hebben ondertekend. Is er sprake van een goede ruimtelijke ordening als zoveel mensen bezwaar hebben? Wij vinden van niet!

Binnenkort zal het nu nog veilige snelfietspad veranderen in een fietsstraat die de status heeft van een gewone weg! Het pas aangelegde broekbos verandert in parkeerkoffers voor tientallen auto's en de bewoners aan de Genesisstraat kijken niet meer over water, maar naar een drijvende woonwijk!

Uiteraard is het een rechtsgeldige uitspraak van de Raad van State, maar voor ons voelt het als het verlies van alle redelijkheid en gezond verstand! Wij hebben ons best gedaan, maar kennelijk was dit niet genoeg! Klik hier voor de volledige uitspraak!


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.