LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

Op reis in de bieb tijdens de Kinderboekenweek

  • 192 weergaven

Tijdens de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober staat het thema ‘Reis mee’ centraal. Op vier locaties in Nijmegen kunnen kinderen tijdens verschillende voorstellingen op reis met piratenschepen, een olifant en zelfs een zeepbel. Ook zijn er allerlei creatieve workshops, zoals LEGO-robots bouwen.

In Nijmegen vindt op vier verschillende plekken het ‘Nijmeegs Kinderboekenfeest op reis’ plaats. Een reizend festival vol letters en taalplezier. In Bibliotheek Hatert kunnen peuters met hun ouders woensdag 2 oktober tussen 9 en 11 uur genieten van spannende reisverhalen, knutselactiviteiten of de voorstelling ‘Loet en de jongen in de zeepbel’ van Ruth Bakker. Een grappige muzikale voorstelling over Loet die op reis gaat in een supergrote zeepbel. 

Maak een robot of krant

De voorstelling over Loet staat ’s middags om 14.30 uur in Lindenberg Aldenhof op het programma. Naast Lindenberg Aldenhof op 2 oktober doet het festival op woensdag 9 oktober Bibliotheek Oosterhout-De Klif aan en op zaterdag 12 oktober Vincentius Vereniging in Lindenholt. Op deze drie locaties kunnen kinderen tussen 3 en 12 jaar ’s middags LEGO-robots bouwen, meedoen aan improvisatietheater, aan de slag als journalist van de Kletskrant of kijken naar een vrolijke voorstelling. 

Zwerftocht door de bieb

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen de bibliotheek op een nieuwe manier leren kennen. Maak een zwerftocht door Bibliotheek De Mariënburg, Bibliotheek De Biezantijn of Bibliotheek Zwanenveld en leer onderweg van alles over taal. Je komt leuke boeken tegen en maakt allerlei opdrachtjes. Zo ontdek je een hele nieuwe (boeken)wereld. Kijk voor alle activiteiten van de Bibliotheek Gelderland Zuid in de Kinderboekenweek op www.obgz.nl/kinderboekenweek

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.