Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Redactie Lentse Lucht
8 juni 2018

Nijmegen raapt het in één keer op!

Doe jij ook mee aan de Green Capital Challenges actie ‘Nijmegen raapt het in één keer op’ op donderdag 21 juni?

Als alle Nijmegenaren op 21 juni één stuk zwerfaval oprapen is onze stad op één dag ruim 174.000 stuks zwerfaval lichter - lekker toch, zo’n schone stad!

Wat kun je doen?

Pak één stuk afval op (meer mag natuurlijk ook). Op weg naar school, werk of winkel. Of op de terugweg naar huis. In je eigen straat, jouw wijk, het plantsoen, het park – waar dan ook. Maak een zwerfie (dat is een selfie van jou mét jouw opgeraapte afval), en deel die met #zwerfienijmegen op jouw sociale media. En gooi het afval in de afvalbak.

Zo simpel is het! En… met jouw zwerfie kun je nog een leuke prijs winnen ook!

Om het nog wat gemakkelijker voor je te maken rijden vanaf 15.00 uur Nijmegenaren in de stad rond op bakfietsen met afvalprikkers en plastic zakken. Daar kun je dus gelijk jouw zwerfafval in achterlaten.

En zo zijn in Nijmegen nog meer opruiminitiatieven actief, op deze dag en/of ook op andere dagen. Dus wil je méér of vaker zwerfafval rapen, check dan hun sites en sluit je aan:

· De Green Runner Movement organiseert op 21 juni een hardloop-plogging-actie: 200 hardlopers gaan al rennend en zwerfvuil rapend door Nijmegen en omgeving (www.facebook.com/greenrunnermovement).

· Opruimgroep Mooi Goffertpark ruimt elke 3e zaterdag van de maand het Goffertpark op, en doet dat ook op 16 juni (www.facebook.com/mooigoffertpark).

· Spiegelwaal Schoon houdt ook maandelijks een schoonmaakactie, bij de Spiegelwaal dus (www.facebook.com/Spiegelwaal-Schoon).

· 1500 Wijkhelden (kinderen én volwassenen) houden samen hun buurt schoon (www.wijk-helden.nl).

Meer weten over ‘Nijmegen raapt het in één keer op’?

Kijk op: http://www.greencapitalchallenges.nl/nijmegen-raapt-het-in-een-keer-op/

Zie voor actuele informatie ons FB event: https://www.facebook.com/events/1737804939599575/ - en deel deze actie vooral ook onder je eigen vrienden!

Tot 21 juni!