LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

Komende vrijdag is het Groene Vrijdag

  • 799 weergaven

Wist je al dat het komende vrijdag Groene Vrijdag is? Kom op 11 oktober naar Gesprekken in het bos, een interactief programma in de Lindenberg. Met inspirerende sprekers als Plastic Soup Surfer en jeugdkampioen speechen Lisa van der Geer, een update van het Green Capital-netwerk, muziek van Bart en Alex en nog veel meer. De toegang is gratis, maar meld je hier wel even aan.

Op Groene Vrijdag steken we samen de handen uit de mouwen tijdens het ochtendprogramma. Je kunt bijvoorbeeld helpen met het verspreiden van bloembollen in Nijmegen-Noord, het opruimen van afval op de Waalstrandjes of het inzamelen van voedselpakketten voor de Voedselbank. Stuur een om je voor de ochtendactiviteiten op te geven, je ontvangt dan meer informatie.

Vanaf 12.30 uur is er een gratis lunch in de Lindenberg voor alle vrijwilligers die ’s ochtends de handen uit de mouwen hebben gestoken. Daarna is iedereen welkom. Eerst zijn er workshops waarin je tips krijgt voor het ontstenen en vergroenen van je tuin, leert hoe je vegetarisch, gezond én lekker kunt koken en hoort over bewonersparticipatie.

Om 15.00 uur begint het interactieve programma Gesprekken in het bos met Plastic Soup Surfer Merijn Tinga en Lisa van der Geer, Nederlands jeugdkampioen speechen. Wethouder Harriët Tiemens geeft een update over het Green Capital-netwerk in Nijmegen. Verder is er aandacht voor de projecten Mijn Groene Wijk en Kleurrijk Groen. De Nijmeegse stadsdichter Wout Waanders sluit de middag af met een gedicht op maat.

Meld je hier aan voor het gratis toegankelijke middagprogramma in de Lindenberg.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.