Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Kunst in Kasteel de Kinkelenburg
7 november 2018

Jubileumexpositie in Kasteel de Kinkelenburg

Expositie op 8 & 9 december

Het weekend van 8 & 9 december 2018 kunt u genieten van de 5e expositie in Kasteel de Kinkelenburg. Dit lustrum wordt feestelijk gevierd. Het kasteel is van 11.00 – 17.00 uur opengesteld voor het publiek. Laat u verrassen door de verscheidenheid van de kunstwerken. De werken brengen zowel de schoonheid van kunst in beeld, als de eigenheid en de ziel van de maker. Bij de samenstelling van deze expositie hebben wij geselecteerd op vakmanschap, creativiteit en uniciteit. Naast schilderijen, sieraden en fotografie vindt u bij ons beelden in diverse materialen en technieken: keramiek, glas, brons en steen.

FEESTELIJKE OPENING ZATERDAG 8 DECEMBER

Wij nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening van deze jubileumexpositie. Burgemeester M. Schuurmans opent zaterdag 8 december, om 15.00 uur, de expositie met een welkomsttoespraak. Violist Gijs van Vliet verzorgt de muzikale omlijsting.

"Een kunstwerk, een object, een sieraad: eigenlijk alles inclusief het leven is in permanente staat van ontwikkeling. De kunst van het leven, het is een dynamisch proces van constante groei en degeneratie, vanuit leegte naar vorm en weer terug naar leegte. De ontwikkeling en totstandkoming van kunst is moeilijk te verbeelden. Hoe de kunstenaar zijn/haar gevoel of idee omzet naar vorm of product is vaak niet te zien, maar wel te vragen. De kunstenaars zijn allemaal aanwezig op zaterdag 8 en zondag 9 december."