Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

webredactie
1 februari 2019

Herstel voetbrug duurt aanzienlijk langer dan gepland

In verband met het uitstel van de hernieuwde openstelling van de voetbrug Turennesingel -Bekkersland, ontvingen de Lentenaren uit de onmiddellijke omgeving onderstaande brief:

 Zoals u wellicht heeft gemerkt duurt het onderhoud en herstel van de voetbrug tussen de Turennesingel en het Bekkersland aanzienlijk langer dan was gepland.

Helaas moeten wij de geplande openstelling, van uiterlijk 21-12-2018, opnieuw uitstellen. 

De oorzaak hiervan ligt in het gebruikte materiaal van de balusters (staanders van de leuningen). 

Na verwijdering van de oude conserveringslaag op deze balusters is gebleken dat deze van gietijzer zijn en door de vele gaten, oneffenheden en roest in de bevestigingsgaten niet zomaar opnieuw verzinkt en van een coating voorzien kunnen worden.  Helaas is daarnaast eind vorige week gebleken dat de aangebrachte afwerkingslaag niet de juiste kwaliteit heeft en is afgekeurd. 

De oorzaak van dit tweede probleem zit hem in feit dat tijdens het gasvorming onder de poedercoating plaats vindt, waardoor er blaasvormingoptreed. Deze blaasvorming is niet acceptabel aangezien dit de levensduur van de conservering aanzienlijk verkort. Op dit moment wordt er onderzocht wat hier de oorzaak van is en welk alternatief er voor de afwerkingslaag mogelijk is.

Zodra de aannemer een oplossing heeft en een planning kan maken, ontvangt u hierover bericht.

Wij beseffen dat het niet beschikbaar zijn van deze voetbrug,  voor u als gebruiker ongemakkelijk kan zijn. Onze excuses hiervoor. Wij danken u voor uw begrip.

 

 

Met vriendelijke groeten,

Gemeente Nijmegen,

 

Olaf Tromp,  

afdeling Stadsbeheer