Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Green Cross Nederland
14 september 2018

Testweek elektrische deelauto's

Op zondag 16 september zal Green Cross Green Mobility samen met haar partners een eerste pilot van start laten gaan in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. Wethouder Harriët Tiemens (o.a. mobiliteit) zal om 10:30 bij Ecologische Woongemeenschap Eikpunt de eerste twee laadpalen officieel in gebruik stellen. Iedereen is hiervoor uitgenodigd.

Tot zaterdag 22 september kunnen bewoners van Lent drie elektrische BMW i3’s en een Nissan Leaf als deelauto in gebruik nemen. Via een deelautochallenge wordt een deel van de gebruikers uitgedaagd om gedurende de testweek hun eigen autosleutels in te leveren om het elektrisch deelrijden volledig aan te gaan! DURFT U HET AAN?!

Via een hiervoor speciaal ontwikkeld auto deelsysteem op hun smartphones, kunnen de gebruikers met elkaar afstemmen, reserveren en de auto’s openen. Na de testweek zal er een elektrisch deelauto-initiatief in Ecologische Woongemeenschap Eikpunt Lent van start gaan.

Meedoen of interesse? Stuur dan een mail naar Green Cross Green Mobility: greenmobility@gcnl.nl om op te hoogte te blijven.

Green Mobility is een initiatief van Green Cross Nederland in samenwerking met OnzeAuto, WeGo, LeasePlan, Gemeente Nijmegen en Nijmegen European Green Capital 2018 in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. Green Cross Green Mobility pioniert samen met haar partners mee aan een groene toekomst! Onze mobiliteit bepaalt namelijk een groot deel van ieders footprint.