Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Redactie Lentse Lucht
14 oktober 2018

2100 handtekeningen tegen watervilla’s op Lentse Plas

Bezorgde bewoners van Lent hebben woensdagavond een petitie met ruim 2100 handtekeningen aangeboden aan wethouder Noël Vergunst (GroenLinks) als protest tegen de plannen om 27 drijvende villa's aan te leggen op de Lentse Plas.

Volgens hen is het gebied goed zoals het is en gaat de aanleg van de zogenaamde watervilla's ten koste van de recreatie en de verkeersveiligheid.


Af of niet af

De wethouder kreeg niet enkel kritiek, maar ook complimenten. Zij vinden de manier waarop de Lentse Plas zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld uitstekend, maar vinden ook dat het nu 'af' is. Daar kan wethouder Vergunst zich niet in vinden. 'De Waalsprong is zeker nog niet af. Er moeten nog 6000 woningen van verschillende types voor verschillende doelgroepen gebouwd worden in dat gebied om de vraag aan woningen het hoofd te bieden. Daarbij komen er ook nog basisscholen en een nieuw winkelcentrum.'

Drukte

'Er wordt flink gerecreëerd door strandgangers, fietsers, surfers', vinden de bewoners van Lent, die in groten getale kwamen opdagen bij de burgerinspraak op het stadhuis. 'We snappen dat er meer woningen moeten komen, maar waarom moet er zo'n prestatieproject bij de Lentse Plas komen? Er is nog voldoende bouwgrond over. Ook de vele toekomstige bewoners van de Waalsprong willen een plekje op dat strand, en dat hun kinderen veilig de straat op kunnen. Wij vrezen extra drukte in het recreatiegebied, maar ook op het snelfietspad en de ontsluitingsweg.'

Bron: Regionale Omroep RN7


Deel dit bericht!

Reacties

León Hendriks
19 oktober 2018

Verbaasd me toch altijd weer dat als al jaren in dit geval de bouw bekend is dat het gaat gebeuren en nu bijna de schop de grond in gaat er protesten ontstaan.