LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

Dao van de Vrouw

15 februari 2020
 • 22 weergaven


In de Dao van de vrouw lessen worden taoïstische oefeningen voor vrouwen gecombineerd met basis oefeningen uit de Healing Tao. Je wordt uitgenodigd om thuis te komen in je buik en bekken, te ontspannen vanuit zachtheid en compassie en om je vitale vrouwelijkheid tot leven te brengen.

Er wordt in de lessen gewerkt met chi kungs, meditaties en visualisaties, grondoefeningen, ervaringsoefeningen, dans/beweging op muziek, massage, houding en lichaamsstructuur. Alle oefeningen worden gedaan vanuit een stevige gronding en bewust fysiek contact met je lichaam. Zo ontstaat er een aanwezige basis om op meer energetisch niveau met je lichaam te werken.

Wil jij je vrouw-zijn in Hart en Nieren belichamen? Doe dan mee op woensdagochtend!


Meer inhoudelijke info over de lessen vind je onder in deze tekst.


Open lessen: 11 maart en  13 mei

Lestijd: woensdagochtend 10.00-12.00

Lessen periode 1 : 18 en 25 maart; 1, 8, 15 en 22 april

Lessen periode 2: 20 en 27 mei; 3, 10 en 17, 24 juni

Kosten:

Open les: 5 euro (graag aanmelden)

Reeks van 6 lessen: 75 euro

Contactgegevens:

Manon Wetzels

06-44166525


Manon Wetzels is gecertificeerd als Associate Instructor voor Healing Tao Basis en heeft bij diverse (internationale) docenten training gevolgd. Momenteel wordt ze opgeleid in Dao van de Vrouw bij Dirkje Veltman.


Dao van de Vrouw, de vrouwelijke weg


Het beoefenen van Dao van de Vrouw nodigt uit om:

 • Thuis te komen in buik en bekken
 •  Zachtheid en kwetsbaarheid in je zelf als kracht te verwelkomen
 •  Je  sensualiteit en zintuigen te laten spreken
 •   Ontvankelijk  en in eenvoud aanwezig te zijn
 •   Je te openen en op te laden
 •   Vanuit respect, (zelf)zorg en eigenliefde in verbinding te zijn
 •   Je intuïtie je kompas te laten zijn

Je ontwikkelt:   

 • Vitale gronding
 • Ontspannen centering
 • Innerlijke geborgenheid
 • Liefdevolle passie
 • Heldere standvastigheid
 • Zachte kracht


De lessen

De lessen worden opgebouwd uit de hier onder beschreven onderdelen die al naar gelang de samenstelling op de groep en de aanwezige ervaring afgestemd en opgebouwd worden.

Healing Tao basis: een fysieke en energetische basis leggen voor helend innerlijk werk. Kennis maken met Yin Yang en de 5 elementen uit de taoïstische gezondheidsleer. Ervaren wat deze doen in je lichaam, met je emoties en je energie. Contact maken met de organen waar deze elementen mee verbonden zijn en deze in balans brengen. De lading van opgebouwde spanning loslaten, stagnerende energie beter laten doorstromen. Kracht en ontspanning vinden in een stevige lichaamsstructuur.

Ontspannen in je vrouwelijke basis: met aandacht dieper in het bekken aanwezig zijn. Een natuurlijke ontspanning vinden in ons lichaam waarin onze vrouwelijkheid en Yin kracht alle ruimte krijgt. Uit het 'overleven' komen en bevroren delen in ons zelf laten smelten. Een stevige en soepele ruggengraat ontwikkelen waarmee we sterk in onszelf maar ook liefdevol achter ons zelf kunnen staan en flexibel bewegen in de buitenwereld. Tevens zullen we vanuit onze hartenergie de vrouwelijke organen leren activeren om ons vitale centrum in de buik te voeden en te versterken.

Vrouw in Hart en Nieren: de vol-ledig heid van het vrouw zijn (be)leven. Kennismaking met de innerlijke alchemie van de vrouw. We gaan dieper in op het verbinden van Yin en Yang in ons lichaam. Oefenen met het in balans brengen van de fysieke klieren om meer hormonale balans te ervaren. Ook leren we hoe de energie in onze vrouwelijke seksuele organen de natuurlijke energie kringloop in ons lichaam krachtiger kan maken. We verbinden het hart met het bekken om op liefdevolle wijze onze seksuele energie te laten stromen en voluit ons vrouw Zijn te leven. In de taoïstische oefeningen waarbij we met seksuele energie werken gebeurt dat niet vanuit erotische opwinding maar vanuit de benadering dat onze voortplantingsorganen veel essentiële levenskracht bevatten die gebruikt kan worden om onze vitaliteit te vergroten.


Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.