VERHALEN UIT HET DIERENRIJK


Eind 2018 zag de redactie van de Lentse Lucht een artikel in de Volkskrant, waarin Sabirin Hussens vertelt over haar droom om schrijfster te worden. Omdat Sabirin in Lent woont kon een afspraak snel gemaakt worden.

 Sabirin (toen 11 jaar en leerling van De Verwondering) vertelde dat zij altijd allerlei spannende verhalen in haar hoofd heeft over het leven van wilde dieren in een eigen dierenrijk. Ook gedichten schrijven vond ze erg leuk om te doen. Op de vraag of ze mee zou willen doen met de nieuwe kinderredactie werd ze heel enthousiast. Meer kinderen reageerden op de oproep in de Lentse Lucht en in maart 2019 was de kinderredactie een feit. Ook Noa (toen 10 jaar en leerling van De Geldershof) sloot zich aan. 

De verhalen rond het dierenrijk inspireren haar tot de mooiste creaties en zij is daarom de vaste illustrator van de verhalen van Sabirin geworden. 

 In de vervolgverhalen die Sabirin voor de Lentse Lucht schrijft, komen steeds dezelfde hoofdpersonen uit het Dierenrijk elkaar tegen. Daarom bundelen we de verhalen op de website. Zo kan iedereen de lijn blijven volgen en mis je niets. Tot nu toe zijn verschenen: 

‘Geesi en de leeuw’ (maart 2019 t/m mei 2019), 

‘Hoe de sluwe vos de gulzige leeuw straft’ (december 2019 en januari 2020) en 

‘De strijd tegen het plastic’ (maart 2020 t/m juli 2020, delen 1 t/m 5). 

 ‘De strijd tegen het plastic’ zal in het najaar 2020 in de papieren versie van de Lentse Lucht worden vervolgd. Wij wensen u allen veel leesplezier van de verhalen uit het Dierenrijk van deze twee Lentse talenten van het eerste uur.

 

Léonie Schuijt-Overgoor (eindredacteur kinderredactie)