Groenten, fruit, melk, vlees en eieren. Rembert van Noort haalt producten zelf op bij boeren uit de regio en bezorgt ze, inclusief recept, bij zijn klanten. Hij bezorgt ook in Lent.
Boodschappen thuis laten bezorgen kan natuurlijk al langer. Maar achter supermarktproducten zit vaak geen verhaal. Arnhemmer Rembert van Noort vindt dat het hedendaagse voedsel vaak aan smaak en beleving ontbreekt. Zo kwam hij op het idee om zijn eigen bedrijf te beginnen. Hij biedt daarmee een alternatief voor mensen die weinig tijd hebben maar toch graag biologisch eten en willen koken met producten uit de streek.
Met zijn bedrijf genaamd REMBERT, dat hij runt vanuit Boerderij Bredelaar in Elst, biedt Van Noort wekelijks samengestelde recepten en producten uit de regio aan. Die artikelen kunnen voor iedere zondagavond 22.00 uur voor een minimumbedrag van 25 euro worden besteld. Hij haalt vervolgens de producten bij zeker dertig boeren uit de streek op en bezorgt de door de klant zelf gekozen producten in een ‘smaakkist’ op woensdag of vrijdag aan huis.
Geen abonnement
Van Noort heeft inmiddels ongeveer negentig klanten in de regio. In tegenstelling tot andere aanbieders werkt REMBERT zonder abonnement. “Ik houd er zelf niet van om ergens aan vast te zitten, dus waarom zou ik mijn klanten daar dan mee lastig vallen.” Goed eten verkoopt zichzelf, meent Van Noort. “Normaal halen mensen hun producten in de supermarkt, maar daar zit geen verhaal achter, de beleving mist. ‘Wat een smaak!’, zeggen mensen over de producten die ik breng. Deels heeft dat te maken met de teeltmethode, maar je weet ook waar het eten vandaan komt.”
Van Noort, die ooit Landbouw studeerde aan de Agrarische Hogeschool en jarenlang als supply chain manager in het bedrijfsleven werkzaam was, bundelt deze twee werelden nu in zijn bedrijf. Daarnaast is hij vader van twee jonge kinderen en hobbykok. Hij bedenkt de recepten die hij biedt zelf en haalt daarbij overal inspiratie vandaan, maar hij probeert ze ook eerst zelf uit. “Ik vind het belangrijk dat iedereen, jong en oud, smaakvol eet. Dat hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Het begint bij goede verse producten die via een korte keten bij de klant op de keukentafel terecht komen.”
Uitbreiding
Van Noort zegde afgelopen zomer zijn vaste baan op en breidt zijn bedrijf en bezorggebied nu verder uit. Momenteel werkt hij aan een nieuwe website inclusief webshop, omdat hij heeft gemerkt dat er veel behoefte is aan losse streekproducten. “Ik doe iets wat ik leuk vind en wat goed is voor de wereld. Dat is voor mij belangrijk. Ik wil graag huishoudens in Lent ook blij maken met goed eten.”
www.rembert.nl