Menu

Uitgelicht:

Participeer en reanimeer

24 april 2016 , 1016x gelezen

De Zonnebloem laat weer eens zien dat het een organisatie is die volop in de samenleving staat. In december kreeg een van de vrijwilligers tijdens een gezellig samenzijn een hartattaque. En gelukkig was er snel hulp. Alle aanwezigen realiseerden zich opeens hoe belangrijk die eerste hulp is. 

Daarom heeft de Zonnebloem voor haar vrijwilligers een reanimatietraining georganiseerd. Lentse Lucht ging tijdens de training kijken en zag twee verpleegkundigen (Michel Visser en Bernard van der Linde) met ruime ervaring in reanimatie en eerste hulp, op een zeer rustige en deskundige wijze lesgeven. Alles kwam voorbij, de keuze van het wel of niet reanimeren, wat te doen bij twijfel, hoe je omstanders wel of niet inschakelt, het oproepen van 112 en de terugkoppeling aan deskundige hulpverleners. Maar de eigen veiligheid stond voorop. Ook interessant was om te zien hoe je de AED-defibrillator in werking zet. Maar twee avonden zijn niet genoeg om de handelingen vast te houden. Dus als je deelneemt is een herhalingscursus op zijn tijd wel nodig om de kennis vast te houden en te vernieuwen. Je redt immers niet elke dag mensen! 

De eerste groep is nu klaar en in de tweede groep zijn nog een paar plaatsen over voor andere Lentgenoten. Die training vindt plaats op 18 en 25 mei van 19.30 tot 21.30 uur in de Ster. Het bestuur van de Zonnebloem vraagt een eigen bijdrage van €15,-- van Zonnebloemvrijwilligers en € 25,-- van anderen Wilt u ook deelnemen, neem dan contact op met: 

Ton Pennings
tel. 024 3578838
Coldplaystraat 6
6663 HX Lent.
 

 

Tekst: Léonie Schuijt, Beeld: Roos d’Hont en Léonie Schuijt

Reacties

Hans 26 april 2016
Wij hebben reeds deel genomen aan de reanimatiecursus, wij vinden het een zeer goed intiatief. Door de deskundige begeleiding hopen wij (indien nodig) adequaat te kunnen handelen Hans en Ine.
Bekijk al het nieuws uit je buurt »