Menu

Uitgelicht:

Opening Voorhuis mogelijk door subsidie van het Oranje Fonds

Redactie Lentse Lucht
17 mei 2018 , 232x gelezen

Het Voorhuis is een nieuw gebouw in de wijk Plant-Je-Vlag-Noord.  Met de toekenning van een subsidie van €6.500,-  kan Villa Sterappel het Voorhuis verder af maken. Het Voorhuis krijgt een wijkfunctie, wat inhoud dat het een plek biedt aan lokaal gerichte activiteiten. Denk aan wijkvergaderingen, vakantieactiviteiten voor de kids, of andere bijeenkomsten die gerelateerd zijn aan deze bijzondere zelfingerichte wijk. Het Voorhuis wordt afgemaakt door de negen bewoners van Villa Sterappel, zodat het gereed komt voor extern gebruik.

Op zondagmiddag 20 mei, tijdens Rondje Noord, is het Voorhuis al even van binnen te bekijken. Toekomstige gebruikers en nieuwsgierigen kunnen zodoende zien hoe het Voorhuis al opschiet. Tussen 14.00 en 17.00 is er een mini-marktje en zullen een paar bewoners van Villa Sterappel bezoekers te woord staan. Kinderen kunnen zich er ook prima vermaken, met een grote belleblaas, limonade en een kinderrommelmarktje. Het Voorhuis opent haar deuren voor het eerst tijdens Rondje Noord, tezamen met 12 andere lokale initiatieven in Lent en Oosterhout. Kijk voor het volledige programma van Rondje Noord op www.cobomen.nl 

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederlanden en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 


Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »