Menu

Uitgelicht:

Kindermindfulness nu ook in Lent!

Ellen Budding (De Geluksvogels)
20 november 2017 , 703x gelezen

Net als volwassenen kunnen ook kinderen moeite hebben om zich staande te houden in een wereld waarin het leef-tempo hoog ligt, er veel prikkels zijn (denk aan sociale media) en volle agenda’s. Kortom, veel ballen in de lucht houden. 

Sommige kinderen zitten vaak in hun hoofd en zijn het contact met hun gevoel kwijtgeraakt. Anderen schieten juist door in een emotie. Een kind is niet boos, maar woedend.

Mindfulness … om lekker in je vel te zitten. 

Veel volwassenen zijn ondertussen bekend met mindfulness. Hoe fijn zou het zijn om je kind deze vaardigheden nu al aan te leren? Mindfulness gaat over 'zijn' bij wat er nu is. Middels een training mindfulness word je je bewust van de werking van de aard van je geest. En de invloed die gedachten en gevoelens hebben op je gedrag. 

Ieders leven kent goede en minder goede tijden. Door je in zwaar weer aan iets te kunnen vasthouden, namelijk kalmte en rust in jezelf, voorkom je dat je bij de eerste de beste storm omvalt. Door te oefenen in aandacht kun je jezelf staande houden in tijden van stress. 

Een paar jaar geleden heb ik zelf een mindfulness training (MBSR, Jon Kabat-Zinn) gevolgd. De aanleiding was dat ik handvatten nodig had om met drukte en stress om te gaan. Hoe voorkom ik dat ik mijzelf verlies in een vol leven met gezin en werk?
Voor mij was het een eye-opener dat door stil te staan bij mijn binnenwereld ik beter leerde omgaan met de buitenwereld. 

En wat jammer dat ik dat als kind niet had geleerd! 

Vanuit die gedachte en mijn ervaringen als leerkracht en orthopedagoog ben ik de opleiding tot trainer mindfulness voor kinderen en jongeren gaan doen bij de Academie voor Mindful teaching van Eline Snel. Hiermee ben ik gecertificeerd trainer ‘Aandacht werkt!’. 

En wel met een missie …zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met mindfulness. 

Door mindfulness leren kinderen zichzelf kennen en van daaruit de wereld benaderen. Ze worden zich bewust van hoe het met ze gaat, leren hun hoofd vol gedachten tot rust brengen en ontwikkelen een innerlijke kracht waardoor ze om kunnen gaan met tegenslagen en stress. Op adem komen en merken wat je nodig hebt! Door meditatie en yoga. 

Bij De Geluksvogels worden trainingen gegeven aan kinderen van 7 t/m 16 jaar. Ook kinderen met een diagnose AD(H)D en/of autisme kunnen baat hebben bij de training. Het zorgt voor een afname van impulsiviteit en een verbeterde concentratie c.q. een vermindering van angst- en stemmingsklachten.  

 

Wil je meer informatie, heb je vragen of wil je je aanmelden voor een intake?

Neem dan een kijkje op www.degeluksvogels.nl

Of neem contact op met mij  06-41090877.


Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt ยป