Menu

Uitgelicht:

Gezond Nijmegen-Noord, de aftrap!

Redactie Lentse Lucht
3 januari 2018 , 530x gelezen

‘Wij’ zijn diëtist Karin Herder, (sport)fysiotherapeut Rosalien van Elp, trainers Amber Eijzenbach en Pierre Verkroost, en sportmasseur Véronique van Zuidam van Sportcentrum Waalsport. We werken al een poos met veel plezier samen en zijn overtuigd van de gezondheidswinst die gehaald wordt met lekker, natuurlijk en koolhydraatbeperkt eten in combinatie met voldoende beweging. Daarvan zien en ervaren wij dagelijks de bewijzen.

Wat zou het mooi zijn als bewoners en ondernemers van Nijmegen-Noord zich met ons verenigen in het doel de gezondste wijk van Nijmegen te worden. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij!

De aftrap – maak kennis met ons, én met jezelf!

 Op zondag 14 januari, tussen 10.00 uur en 14.00 uur maken we graag kennis met je. Je kunt dan vrijblijvend binnenlopen bij Sportcentrum Waalsport en door ons je bloedsuiker laten bepalen, je lichaamssamenstelling laten meten (gewicht, vetpercentage, vochtpercentage, spiermassa en middelomtrek), en/of een fittest laten doen. Op basis van de testresultaten geven diëtist Karin Herder en/of fysio Rosalien van Elp je advies op maat.

Programma:
 
10.00 - 12.00 uur: lichaamsmetingen door diëtist Karin Herder
 10.00 - 14.00 uur: fittesten door fysio Rosalien van Elp of trainer Pierre Verkroost
 11.30 uur: Warming up met trainer Amber Eijzenbach
 12.00 uur: info voeding, door diëtist Karin Herder
 13.00 uur: info voeding, door diëtist Karin Herder

 Mèt heerlijke proeverij van allerlei koolhydraatvrije hapjes!
 Daarnaast zijn we erg benieuwd naar kleine en grote ideeën, wensen, vragen en plannen van mensen die mèt ons geïnspireerd zijn en in beweging willen komen voor een Gezond Nijmegen-Noord!

 Hieronder kun je lezen waar wij onze inspiratie vandaan haalden.

 ---------------------------------

Wij zijn geïnspireerd!

Geïnspireerd door GezondDorp Leende, waar een heel dorp zijn best doet om gezonder te leven. Geïnspireerd door dit initiatief van sportarts Hans van Kuijk en huisarts Norbert van den Hurk om overgewicht en welvaartsziekten in hun dorp terug te dringen.

Dit doen zij door hun medebewoners te stimuleren om natuurlijker te gaan eten: weinig koolhydraten, veel goede vetten. Nu denk je misschien: weer een dieet. De Leendenaren, en ook wij, noemen het liever een ander voedingspatroon of een andere leefstijl. En iedereen doet mee! Bewoners, middenstand, sportverenigingen, scholen, noem maar op. Prachtig toch? Het project is in Leende nu een jaar bezig en de resultaten zijn erg goed. Kijk voor wat inspiratie maar eens op www.gezonddorp.nl

Rome is niet in 1 dag gebouwd, en dat is ook zo met dit initiatief. Komend jaar zullen we onze netwerkvoelsprieten uitzetten en op zoeken naar wijkgenoten die net zoals wij geïnspireerd zijn door het initiatief in Leende. Maar op 14 januari beginnen we gewoon!

Meedenken of -doen?

Denk je nu al: ik doe mee! Of: ik heb een idee! Of: wat wij al doen past hier prima in! Laat het ons dan weten. Dat kan voorlopig het best via info@waalsport.com
Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »