Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Uitgelicht:

Expositie 'Vleugels voor de vrijheid'

Redactie Lentse Lucht
10 mei 2018 , 316x gelezen

Op zaterdag 28 en zondag 29 april vindt in de Dorpsschuur aan de Oosterhoutsedijk 29 te Lent een bijzondere expositie plaats. 

De expositie bestaat uit een 30 tal door Gerrit Kok gemaakte schilderijen van oorlogsvliegtuigen en vormt een eerbetoon  aan de geallieerde vliegers die onder zeer moeilijke omstandigheden in de tweede wereldoorlog soms het hoogste offer brachten. In aanloop naar de jaarlijkse herdenkingen van de bevrijding heeft Gerrit Kok een aantal van zijn schilderijen verzameld en in een expositie samengebracht. 

Met de schilderijen wordt aandacht gegeven aan de landingen bij Groesbeek in operatie Market Garden, die de bevrijding van Nijmegen en later zuidelijk Nederland inluidde, en aan operatie Manna, de bekende voedsel droppingen in het westen van Nederland aan het einde van de oorlog.

Gerrit Kok is tevens voorzitter van de Club van Luchtvaart Kunstenaars. Deze club bestaat al sinds 1983 en bestaat uit leden die allen Luchtvaart als kunst object hebben (tot voor kort heetten zij: Club van Nederlandse Luchtvaartschilders).

De expositie vindt plaats van 10.00 tot en met 17.00 uur.

Zie ook www.aviationartgerritlkok.com 

 


Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »