Menu

Uitgelicht:

Een Buurtschuur in Lent?

Tieu van Gulick (de Buurtschuur Lent)
8 januari 2018 , 776x gelezen

Geef jij om duurzaamheid, heb jij ongebruikt gereedschap of zou je het super vinden als je geen gereedschappen meer hoeft aan te schaffen, maar ze gewoon kan lenen? Vul dan onderstaand formulier vrijblijvend in en de Stadsnomaden houden je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de start van een buurtschuur in Lent!

Sinds kort wonen wij, de Nijmeegse Stadsnomaden, in Lent. Wij zijn een woongroep die staat voor een duurzamere en meer verbonden wereld. Voorheen waren wij bij park Brakkenstein gevestigd, waar we goed contact met de buurt hadden. We organiseerden op onze locatie evenementen waar soms wel 800 tot 1000 mensen op af kwamen. In Lent zouden we graag weer een verbindende rol vervullen en laten zien dat een duurzamere levensstijl écht mogelijk is. Om deze doelen te bereiken willen we een start maken met de opzet van een buurtschuur: een plek waar de inwoners van Lent gereedschap kunnen delen met elkaar. Waarom? Neem bijvoorbeeld een boormachine: het kost enorm veel energie om deze te produceren en te transporteren, terwijl het maar heel weinig gebruikt wordt. Als we dit en ander gereedschap delen, hoeft niet iedereen dit persoonlijk aan te schaffen en besparen we energie. Ook bespaart het kosten en opslagruimte thuis. 

Dus, samen zorgen voor een duurzamere wereld, kostenbesparing, ruimtebesparing én toegang tot meer gereedschap en kort gebruikte spullen; dát is het doel van de buurtschuur. Zijn er genoeg deelnemers en worden er genoeg spullen beschikbaar gesteld, dan kunnen we van start gaan! Wij staan te popelen en zijn nu bezig met de plaatsing van een schuur (opslagruimte) op het terrein van de Stadsnomaden. De bedoeling is dat deze schuur 1x per week geopend zal zijn. Om deel te nemen vragen we een nog nader te bepalen klein bedrag. De inkomsten die we hieraan ontlenen stromen geheel terug in het initiatief. Zo kunnen we hiermee nieuw gereedschap aanschaffen en gereedschap wat stuk gaat repareren. Voor nu is het belangrijk te weten wie er geïnteresseerd zijn, welke spullen mensen graag zouden zien in een gedeelde schuur en of er mensen zijn die zelf spullen te leen willen aanbieden. 


Kijk voor meer informatie op onze Facebook pagina: Link Facebook

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »