Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Uitgelicht:

Deel Spiegelwaal Nijmegen officieel zwemwater

Redactie Lentse Lucht
16 april 2018 , 547x gelezen

Het zuidelijke gedeelte van de Spiegelwaal tussen de Lentloper en de spoorbrug is officieel aangewezen als zwemwater. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat hebben maatregelen genomen, zodat mensen hier veilig kunnen zwemmen. Dit is nodig omdat de Spiegelwaal veel zwemmers trekt op zomerse dagen terwijl het niet bedoeld is als zwemwater. De Spiegelwaal is juist ontworpen om bij hoog water ruimte te maken voor de rivier.

Boeien in het water 

Op dit moment liggen er al boeien in de Spiegelwaal. Deze boeien geven aan waar het officiële zwemwater is en waar het veilig is om te zwemmen, omdat watersporters en motorboten er niet mogen komen. Zwemmen buiten de boeien mag voorlopig niet, omdat het niet veilig is. Springen van de bruggen is ook nog steeds verboden.

Pilot 

De 3 partijen -provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat- starten deze maand met een pilot waarbij instroomopeningen worden afgesloten. De verwachting is dat de waterkwaliteit daardoor in het zwemseizoen (1 mei tot 1 oktober) goed is, zolang er geen nieuwe toestroom van rivierwater is.

Aan zwemmen in natuurwater zit natuurlijk altijd een eigen risico als het gaat over veiligheid (stroming, watersporters) en waterkwaliteit.


Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »