Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Activiteit:

Leonard van Munster in gesprek met Gijs Frieling

Geplaatst door: Bibi (Fabrikaat)
Begint op: donderdag, 14 september 2017 om 20:00
Eindigt op: donderdag, 14 september 2017 om 21:00
Locatie: Oosterhoutsedijk 88, Nederland

Wie maken de stad? Zijn dat de projectontwikkelaars en beleidsmakers of ook de bewoners en gebruikers? Kunstenaar Leonard van Munster gaat op 14 september in gesprek met publiek en moderator Gijs Frieling over het veranderende gebied ten noorden van de rivier de Waal. 

Leonard van Munster maakt onverwachte kunst op onverwachte plekken, zoals een boomhut op het dak van het Stedelijk Museum in Amsterdam of een oase in een troosteloze tunnel. In Van Munsters werk spelen verlangen, levensgeluk of een jeugdherinnering een belangrijke rol, deze momenten probeert hij te herbeleven door ze na te bouwen. Zijn installaties ontstaan op plaatsen waar de omgeving een belangrijk onderdeel uitmaakt van de beleving van het werk. Meestal hebben ze een korte bezichtigingsduur, waarna enkel de herinnering blijft. Voor de kunstroute Hof van HolLandArt is Van Munster momenteel bezig met de realisatie van zijn installatie ‘Altijd Lente’; in het veranderende landschap rond de Spiegelwaal heeft hij een klein stukje Lentse grond geselecteerd en behouden. Bovenop een berg zand plaatst hij een karakteristieke boerderij op schaal, geïnspireerd op de geschiedenis van het gebied, die allerlei iconische verwijzingen in zich heeft. Een droomplek in een drastisch veranderde omgeving.

Voor Talk Of The Town dook Van Munster uit de collectie van Museum Het Valkhof een object op. De keuze is zowel onverwacht als humoristisch en typerend voor zijn kritische blik en artistiek statement. Dit object wordt voor deze gelegenheid uit te context van het museum gehaald en gepresenteerd aan de Oosterhoutsedijk, waar Fabrikaat momenteel een placemaking project initieert. Vanuit deze nieuwe context gaat moderator Gijs Frieling met Leonard van  Munster in gesprek over de invloed van bewoners en gebruikers op de gebiedsontwikkeling in Nijmegen-Noord en de betekenis van kunst in de openbare ruimte.

PRAKTISCHE INFO
Talk Of The Town vindt plaats bij KAPKAR / SF-P7S aan de Oosterhoutsedijk 88 in Lent.
Donderdag 14 september, 20.00 – 21.00 uur
Kaarten zijn € 10,- / € 5,- voor studenten, te bestellen via: www.shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/talk-of-the-town-deel-ii-leonard-van-munster en (wanneer beschikbaar) aan de deur verkrijgbaar.
Meer info: www.stichtingfabrikaat.nl/talk-of-the-town en www.facebook.com/events/1839107263067888/.


Talk Of The Town
Talk Of The Town is een samenwerking van Fabrikaat en Museum Het Valkhof, waarvan de eerste reeks vorig jaar op BouwLab Nijmegen plaatsvond. Dit jaar met Gijs Frieling als moderator, vanuit zijn rol als adviseur Rijksbouwmeester, kunstenaar en inwoner van Nijmegen-Noord. Op 1 september was Marjan Teeuwen te gast en op 16 oktober gaat Frieling in gesprek met de Indonesische kunstenaar Iswanto Hartono.

KAPKAR / SF-P7S, podium voor de tussentijd
Vanaf deze zomer organiseert Fabrikaat met ‘KAPKAR / SF-P7S, podium voor de tussentijd’ placemaking voor Nijmegen-Noord. Op een bijzondere locatie aan de Oosterhoutsedijk 88 laat Fabrikaat met experiment en ontwerp zien wat de identiteit van dit veranderende gebied kan worden. Meer info: www.facebook.com/kapkar/sf-p7s.

Fabrikaat
Fabrikaat blaast nieuw leven in plekken die tijdelijk niet gebruikt worden: op locaties die wachten op een nieuwe invulling maakt Fabrikaat mogelijkheden voor nieuw gebruik zichtbaar. Meer info: www.stichtingfabrikaat.nl en www.facebook.com/stichtingfabrikaat.

Bekijk alle activiteiten in de buurt ยป