Boekpresentatie liefdepoëzie Goethe

De Toren van Bemmel

  • 484 weergaven

Details

Donderdag 13 december 2018 van 19:15 tot 21:15 uur
Afgelopen
6681 BN Bemmel
Nederland

Priester, cultuurliefhebber en vertaler Victor Bulthuis presenteert zijn zojuist verschenen boek Al is je haar ook wit, je zult beminnen, de liefdes van de oude Goethe

Meer dan drieduizend gedichten schreef Johann Wolfgang Goethe (1749-1832), waarin de liefde een hoofdrol speelt. Als 74-jarige waagde de dichter het zelfs nog om een 19-jarg meisje ten huwelijk te vragen! Victor Bulthuis vertaalde enkele van de mooiste liefdesgedichten uit Goethes late oeuvre en schreef er een boek over dat op deze avond wordt gepresenteerd. Daaraan voorafgaand laat hij u kennismaken met Goethes poëzie in het algemeen en met muziek die daardoor is geïnspireerd. Ook biedt hij een kijkje in de keuken van de vertaler. Want hoe zinvol, moeilijk, leuk of lastig is dat eigenlijk, een gedicht vertalen in het Nederlands?

Victor Bulthuis werkt als priester in de RK Parochie H. Maria Magdalena (Betuwe) en als schrijver en journalist. Hij publiceert vooral over levensbeschouwelijke, filosofische en culturele onderwerpen, maar is ook een gepassioneerd vertaler van poëzie. Onlangs won hij de jaarlijkse essayprijs van het maandblad Volzin.

Na afloop van de lezing krijgt u alle gelegenheid om de essayist/vertaler vragen te stellen. Bovendien kunt u een exemplaar van het boek (gedrukt in een kleine oplage, met dank aan de Nijmeegse uitgeverij Flanor) aanschaffen en laten signeren. Na afloop bent u als bezoeker van harte uitgenodigd om na afloop nog even te blijven en onder genot van een drankje in gesprek te gaan met VictorBulthuis of andere aanwezigen.

Locatie: Boerkhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, Bemmel

Start lezing: 19:30 | Deur open: 19:15

Over de organisator

De Toren van Bemmel
Boekhandel De Toren van Bemmel is een kleine zelfstandige boekhandel die sinds 2002 in het centrum van Bemmel is gevestigd. Wij zijn er v...... Lees meer