Menu

Activiteit:

Avondvolk: Het Lied (Kannapinn/Jacobs/Steenbergen)

Geplaatst door: Arne Dus (De Kleine Wiel)
Begint op: zaterdag, 17 februari 2018 om 20:00
Eindigt op: zaterdag, 17 februari 2018 om 23:00
Locatie: Karl Marxstraat 101, Nijmegen, Nederland

Deze editie van Avondvolk in De Kleine Wiel staat in het teken van het lied en de zanger(es). Of het nu gaat om eigen werk, traditionele muziek of covers, centraal staat de verbinding tussen artiest, muziek en uiteindelijk het publiek.

Philip Steenbergen is uw muzikale gastheer. Hij nodigt twee artiesten uit uit verschillende muzikale richtingen, en alledrie geven zij een solo-concert. Daarna gaan ze samen het podium op, om gedrieën nummers uit elkaars repertoire te laten horen. Hoe dat gaat klinken? Met elkaar onderzoeken zij wat de uitdagingen en hun raakvlakken zijn...

Pernilla Kannapinn is een reiziger, een dromer, een verhalenverteller. Haar stem is zuiver als kristal, maar haar viool kan janken als een bluesgitaar. Ze zingt over katten die een tango dansen, over de hoed van een muzikant en over chocoladetaart, maar ook over het zuiden en de eindeloze reis naar de horizon.

Remco is een hedendaagse troubadour die de liefde, het weer en het op reis zijn bezingt in zijn liederen. De stijl waarin hij speelt is een combinatie van Blues fingerpicking en folkmuziek uit de Barok tijd.

Philip Steenbergen schrijft om betekenis te geven aan de wereld om hem heen, maar vaak blijkt die wereld in zijn hoofd een stuk surrealistischer dan in de werkelijkheid. Zijn teksten schieten heen en weer tussen misplaatste romantiek, speelse brutaliteit en psychedelische mijmeringen. De muziek vindt een stevig fundament in blues, folk en roots, maar met ruige randjes en hier en daar een onverwachte wending.

Bekijk alle activiteiten in de buurt ยป