Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Vliegroute traumaheli Radboudumc tijdelijk gewijzigdDe komende jaren worden er grote bouwactiviteiten uitgevoerd op het terrein van het Radboudumc, waaronder de bouw van een geheel nieuw hoofdgebouw. Hiervoor zijn grote en hoge bouwkranen geplaatst, die ervoor zorgen dat de traumahelikopter de gebruikelijke vliegroutes niet kan volgen. Dit zou namelijk gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Daarom hebben we de vliegroutes voor bepaalde tijd gewijzigd. 

 

De helikopter vliegt tijdens de bouwperiode in zuidoostelijke of noordwestelijke richting, waar dit voorheen oostelijk en westelijk was. De keuze voor de route hangt af van de windrichting. De wijziging kan ervoor zorgen dat u de helikopter nu vaker of juist minder vaak hoort vliegen. De bouwactiviteiten lopen tot oktober 2021. Hierna zal de helikopter de oude vliegroutes weer volgen. Het nieuwe hoofdgebouw wordt naar verwachting medio 2022 in gebruik genomen. Kijk voor informatie over de bouwwerkzaamheden op https://www.radboudumc.nl/projecten/nieuwbouw 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.