LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

Nieuw programma lezingen Kinkelacademie BemmelDe Kinkelacademie organiseert ook het komend seizoen, 2019-2020, interessante lezingen en presentaties op wetenschappelijk, cultureel en maatschappelijk terrein. De onderwerpen haken aan bij de actualiteit en worden steeds ingeleid door een deskundige.

De programmacommissie is er in geslaagd zes boeiende sprekers te vinden.

Op  maandag 16 september 2019 belicht drs Ingrid Maas “De slag om Arnhem”, die 75 jaar geleden op 17 september plaatst vond. Aandacht voor zowel de geallieerde als de Duitse kant van deze herdenking. 

Mr. Dr. Wilfried Uitterhoeve, schrijver van het boek “De zaak Oldenbarnevelt” neemt ons op maandag 7 oktober 2019 mee door het leven en gedachtegoed van deze beroemde  Raadspensionaris van de Verenigde Nederlanden tot aan diens dood op het schavot. 

Op maandag 11 november 2019 gaat historicus Prof. Dr. Maarten van Rossem helemaal “los” op  ontwikkelingen rond de Brexit en de invloed daarvan op Europa. Over spektakel in het Lagerhuis en speculaties over de toekomst.

Op maandag 9 maart 2020 schrijver Peter Buwalda over zijn nieuwste boek en het Thema van de Boekenweek: “Rebellen en dwarsdenkers. Zij die ons allen steeds weer inspireren door buiten de lijntjes te kleuren”.

In het kader van de Maand van de Filosofie spreekt oud plaatsgenoot Prof. Dr. Jan Bransen op maandag 20 april 2020 over “Kennis of Liefde”.  Is er in de samenleving aandacht voor talentontwikkeling?Of staan feitenkennis en weten centraal?

Technologische ontwikkelingen voltrekken zich razendsnel. Op maandag 18 mei 2020 gaat Dr. Sieuwert van Otterloo in op de opkomst van robotisering. Gaat dat ons helpen in de toekomst? Gaan robots onze banen overnemen? Is “kunstmatige intelligentie” een zegen of een dreiging voor de mensheid?

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Cultureel Centrum de Kinkel, van Ambestraat 1, 6681 AK, Bemmel. U bent van harte welkom.

Voor kaarten en meer informatie kijk op: www.dekinkel.nl 

 

 

 

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.