LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

Lentse oeverspelen 2019 gaan niet door

Persbericht

 

Geen Lentse Oeverspelen meer!

13 jaar opeenvolgend vonden de Lentse Oeverspelen plaats aan de oevers van de Waal in Lent. Het begon met een aantal activiteiten georganiseerd vanuit de Stichting Lent 800. Een enthousiaste club vrijwilligers zette hier de schouders onder met als doel om Oud en Nieuw Lent samen te brengen. Door de jaren heen is deze dag, bekend als de Lentse Oeverspelen en gehouden op de eerste zondag in september, uitgegroeid tot een druk bezocht evenement met onder andere een uitgebreide kunstmarkt, workshops voor kinderen, een laagdrempelig podium voor plaatselijk talent en een fotowedstrijd met expositie in de Dorpsschuur. Een van de uitgangspunten was om het evenement gratis te houden. De kosten werden niet geheel gedekt door de bijdragen van de Gemeente en sponsoren, maar door de opbrengsten van o.a. de loterij, de Vrienden van de Oeverspelen en de inkomsten uit de taartenwedstrijd konden de Lentse Oeverspelen al die jaren georganiseerd worden. De initiatiefnemers van het eerste uur zijn tot op heden nog steeds actief en kregen de laatste jaren versterking van andere vrijwilligers.

 

Waarom dan toch deze drastische stap om te stoppen?

In 2017 werd de noodklok geluid omdat de inkomsten terugliepen en er behoefte was aan nieuwe vrijwilligers met verfrissende ideeën. Om die reden zijn er in 2018 geen Oeverspelen georganiseerd. Gelukkig werd voor een groot deel gehoor gegeven aan de oproep; er melden zich nieuwe vrijwilligers en ook de Gemeente was bereid om mee te denken over de financiën.  

Het plan was dan ook om in 2019 de Lentse Oeverspelen in een nieuw jasje gestoken te gaan organiseren. Opvallend was wel dat er steeds meer activiteiten in en rond Lent georganiseerd werden. Ons doel om Oud en Nieuw Lent samen te brengen was wat dat betreft dus geslaagd.

De laatste jaren, zeker toen het nieuwe Veur Lent zijn definitieve vorm had gekregen, werden er ook op en rond ‘onze’ eerste zondag in september grote evenementen georganiseerd. Dit jaar bleek ook nog eens dat in het weekend van de Oeverspelen er vier evenementen plaats zouden vinden min of meer op dezelfde locatie.

De combinatie van het gratis evenement met beperkte financiële middelen, een toch nog steeds kleine groep vrijwilligers, het behalen van het doel en een overvolle agenda voor Lent heeft ons doen besluiten om geen nieuwe Oeverspelen meer te organiseren.

 

Wij bedanken de enthousiaste bezoekers en deelnemers van de afgelopen jaren, al degenen die ervoor gezorgd hebben dat er 13 succesvolle edities van de Lentse Oeverspelen konden worden georganiseerd, de Gemeente Nijmegen en sponsoren voor hun bijdragen en uiteraard de trouwe Vrienden voor hun loyaliteit en support.

 

 

Mocht je nog vragen hebben dan mag je mij bellen op 06-12325415,

Met vriendelijke, ook namens de rest van de organisatie,

Marcel Smeeman


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.