Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Kuddebeheer Gelderse PoortDe kuddes Koniks en Galloways van FREE Nature zijn al 25 jaar aanwezig in de Gelderse Poort. Daarvoor worden ze ingehuurd door Staatsbosbeheer. De jaarrond begrazing draagt bij aan de natuurdoelen in deze aaneengesloten riviernatuur. In de Gelderse Poort worden de aantallen afgestemd op de vegetatie. De dieren leven hier in zo natuurlijk mogelijke kuddes van mannelijk en vrouwelijke dieren. Door de natuurlijke aanwas is de groep nu te groot en moeten er dieren uitgehaald worden. Niet alle dieren kunnen worden herplaatst, jaarlijks gaat een deel van deze dieren naar de slager. Dit streekproduct wordt verkocht als wildernisvlees.

Excursies

Op zaterdag 3 november organiseert FREE Nature een versvleesverkoopdag met excursies naar het leefgebied van de grote grazers. De excursies kosten € 1,- en starten om 11:00 uur en 13:00 uur en duren ongeveer 1 uur. Na afloop ontvangt u een kopje koffie of thee.  Aanmelden kan via: www.wildernisvlees.nl/gelderse-poort. Wees er snel bij want vol=vol.


Heeft u belangstelling voor wildernisvlees? Dan kunt u dit tot uiterlijk dinsdag 25 oktober bestellen via de bovenstaande website. Op zaterdag 3 november tussen 10:00 en 14:00 uur kunt u uw pakket ophalen bij de werkschuur van Staatsbosbeheer (Ooijse bandijk 36b, 6576 JE Ooij). 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.