LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

Informatieavond OBC Bemmel 16 januari

  • 99 weergaven


Op donderdagavond 16 januari 2020 organiseert OBC Bemmel een speciale informatieavond voor basisschoolleerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s). Tijdens deze informatieavond wordt de nieuwe koers van de school extra belicht. Er is voorlichting over vmbo-t Lifestyle, havo, vwo en Tweetalig Onderwijs (TTO). De basisschoolleerlingen kunnen daarnaast diverse workshops volgen. Het programma start om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) op zowel de vmbo-t locatie (De Essenpas) als op de havo-vwo locatie (De Heister).

Tijdens de informatieavond is de nieuwe koers een belangrijk onderdeel van de avond. Leerlingen krijgen namelijk vanaf komend schooljaar nog maar drie tot vier vakken per dag, in lessen van tachtig minuten. Daarnaast bepalen leerlingen in de zogenaamde ‘Keuze-uren’ zelf waar ze behoefte aan hebben: ondersteuning in een vak naar keuze of hun talenten verder ontplooien in bijvoorbeeld talenprogramma’s (Delf Frans, VTO-Duits en Cambridge English), lessen over voeding, kunst, cultuur, muziek, sport maar ook interessante projecten die met techniek, natuur en wetenschap te maken hebben. Daarnaast krijgt iedere leerling een coach met voor hem of haar gereserveerde tijd. Tijdens coach-werkuren worden gesprekken gevoerd over de keuzes die een leerling maakt, over studieresultaten, plannen & organiseren maar ook of een kind zich prettig voelt op school. In deze uren kunnen leerlingen ook onder begeleiding aan de slag met planningen maken, toetsen voorbereiden en samenwerken.

Open dag
Naast deze informatieavond organiseert OBC Bemmel ook een open dag op zaterdag 8 februari vanaf 10:00 uur – 15:00 uur. Voor meer informatie kan men terecht op www.obc-bemmel.n

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.