Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Fijne Buren Feest op zaterdag 20 aprilDrie en een half jaar geleden kwamen er in korte tijd 100 nieuwe buren in onze wijk wonen, die van de gemeente een plekje kregen in de vrijgekomen studentenwoningen aan de Griftdijk 16. Een groep buren zette activiteiten op onder de naam "Welcome to the Neighbourhood" om ze een bloemetje te brengen en welkom te heten, zoals wij in Nederland met nieuwe buren doen. Met wat ingezamelde etenswaren en zelfgemaakte tekeningen van kinderen werd dat een hartverwarmend onthaal. Een Nijmegen-Noord om blij mee te zijn.

Omdat de jonge mannen uit Eritrea geen Nederlands spraken en weinig spullen hadden, hebben veel buren toen extra moeite gedaan om een handje te helpen: kleding en meubelen brengen bij de Warmoes, de Historische Tuin tegenover de woningen, en inburgeringsactiviteiten uitvoeren rond sport en spel en muziek. Op Griftdijk 16 is ook een groep studenten uit Nederland letterlijk buren geworden.

In de maanden die volgden is op Griftdijk 14 een plek ingericht om echt elkaars buren te zijn. Daar hebben de afgelopen 3 jaar allerlei activiteiten plaatsgevonden, zoals taalles verzorgen, computerbegeleiding geven, helpen verhuizen of klussen, aan fitness doen en zelfs een heuse fietsenmakerij inrichten en draaien. 

Orthodox christelijke kerkvieringen waren ook vaak aan de orde, zeker toen op de Middellandse Zee familieleden omkwamen. Ook hebben onze nieuwe buren mooie sportprestaties geleverd in volleybal, wielrennen en  hardlopen waar ze prijzen mee wonnen. We hebben zelfs een jaar lang met een volledig Eritrees voetbalteam KNVB competitie gespeeld in onze voetbalclub, als OSC's 3e elftal.

Inmiddels hebben onze jonge buren een nieuwe plek in Nijmegen gevonden om te wonen, leren, werken en leven. Uiteraard blijven ze altijd welkom in onze buurt. 

Op zaterdag 20 april houden we 's avonds vanaf 20.00 uur een feest op Griftdijk 14: het "Fijne Buren Feest", waar iedereen van harte welkom is om op Afrikaanse ritmes te swingen. Kom gezellig meedoen!

Vanaf mei zullen de huizen op Griftdijk 16 worden afgebroken en komen er vast weer nieuwe buren op die plek. Tijd voor nieuwe bloemetjes :-) 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.