LentseLucht.nl

Inloggen of inschrijven

Festival of Nine Lessons and Carols in Ressen

  • 180 weergaven

Op vrijdagavond 20 december kunt u vanaf 20:00 uur genieten van een Festival of Nine Lessons and Carols met medewerking van Kamerkoor En Suite onder leiding van Vivien Moffat. Prachtige, veelal Engelstalige muziek die in de kerk van Ressen wel heel mooi tot zijn recht zal komen, gecombineerd met teksten die al de sfeer van Kerst ademen.

 Over   “Nine Lessons and Carols’’  

“A Festival of Nine Lessons and Carols’’ is een dienst die in veel Anglicaanse kerken wordt gehouden in de adventstijd. Deze dienst, geïntroduceerd in de 19e eeuw, bestaat uit negen lezingen uit de Bijbel (Lessons) die worden afgewisseld met kerstliederen (Christmas Carols). De lezingen zijn sinds het begin ongewijzigd gebleven: die komen uit Genesis, Jesaja, Lukas, Mattheus en Johannes en vertellen het verhaal vanaf de zondeval tot aan de komst van Jezus. De samenstelling van de carols verschilt echter jaarlijks en is voor eigen invulling. Met één uitzondering: het lied Once in Royal David’s City is traditiegetrouw de openingscarol.

 De meest bekende Nine Lessons and Carols dienst wordt gezongen door het koor van King’s College te Cambridge. De uitzending hiervan door de BBC op Kerstavond is zeer geliefd en vormt voor velen het begin van Kerstmis. 

 

Dit jaar, dichter bij huis, wordt een Nine Lessons and Carols dienst gehouden op vrijdag 20 december om 20.00 uur in het kerkje van Ressen. De lezingen worden of in het Nederlands of in het Engels gelezen.  Het koor “En Suite’’ uit Oosterhout onder leiding van Vivien Moffat verzorgt de koorzang. Voorganger is ds. Wilma Hartogsveld en het orgel wordt bespeeld door Henk Heins. Iedereen is van harte welkom!

 

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.