Lentselucht.nl

Inloggen of inschrijven

Stichting LizLeren Interactie Zorg (LIZ)

Stichting Liz wordt een kleinschalig kinderdagcentrum voor kinderen (0-12) met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand in Nijmegen-Noord. De kinderen die Liz bezoeken zijn vaak kinderen met een leerplichtontheffing. Met een maximale groepsgrootte van 5 á 6 kinderen en twee begeleiders stelt Liz kleinschaligheid en individuele aandacht voorop. De opvang bij Liz richt zich op ontwikkeling, samen leven en leren. Liz zal daarom gevestigd worden binnen een gebouw waar al een reguliere basisschool en/of reguliere kinderopvang aanwezig is of in de directe nabijheid hiervan. Hierdoor creëeren we een optimale samenwerking en integratie met de kinderen van de basisschool.

De kinderen van Liz sluiten aan in de klas en de kinderen van school sluiten aan bij Liz in een aantal dagelijkse contactmomenten. Kinderen sluiten aan bij leeftijdsgenootjes.

Zo bieden we een passende plek voor ieder kind, op school maar wel op een eigen plek waar rust en begeleiding op maat is. Kinderen uit één gezin kunnen naar dezelfde school, in de eigen buurt met dezelfde vriendjes en ouders.

Als je als kind al vroeg in aanraking komt met kinderen die anders zijn, geeft dit zoveel meerwaarde aan je opvoeding en je manier van in het leven staan.

De kinderen van de basisschool leren zo dat niet alles vanzelfsprekend is, dat kinderen met een beperking niet eng of raar zijn, dat je heel leuk met ze kunt spelen of voor ze kunt zorgen. De kinderen van Liz worden op hun beurt positief gestimuleerd in hun ontwikkeling en geprikkeld door de dagelijkse contacten met de kinderen van school.

We werken samen met diverse disciplines als artsen, oefentherapeuten, gedragskundige, spel en muziektherapeuten, gebarentaalcoaches etc. Bij Liz werken op een groep van 5 a 6 kinderen, twee gediplomeerde begeleiders, stagiaires, vrijwilligers en gaan we in de toekomst ook samenwerken met gehandicaptenorganisaties om mensen met een arbeidsbeperking een werkplek bij Liz te bieden.

Daarnaast bieden we begeleiding in de praktijk voor de docenten van school in hun zoektocht naar de juiste begeleiding van kinderen met een beperking in hun klas in het kader van passend onderwijs.


Ouders zijn bij Liz de sleutel tot goede samenwerking. Samen met hen maken we een op maat gemaakt ontwikkelingsplan om zo de beste zorg te bieden voor hun kind. Er wordt een oudercommissie opgezet en er is een bestuursplaats beschikbaar voor een ouder.

We werken samen met andere zorgverleners en onderwijsorganisaties in de regio. Door deze samenwerking kunnen we heel nauwkeurig inschatten welk kind op welke plek het beste tot zijn of haar recht komt. Zien we bijvoorbeeld dat een kind meer aankan dan zullen we samen met ouders kijken of er een doorstroming mogelijk is naar bijvoorbeeld onderwijs. En andersom kan ook, als een kind vastloopt en meer baat heeft bij opvang in een kinderdagcentrum dan vangen wij deze kinderen weer op.

Stichting Liz is een initiatief van Esther de Bruijn. Zij is tante van een meervoudig beperkt nichtje Liz en heeft veel werkervaring in de gehandicaptenzorg.

Vragen of interesse in deze vorm van opvang? Mail naar en kijk ook op de website www.stichtingliz.nl en/of facebookpagina van stichting Liz.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.